Kjendiser og stortingspolitikere rundlurt

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

<pDet bedragerisiktede paret som ledet Aksjespareklubben TA-Invest var ikke mest opptatt av aksjemarkedet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har Per Sten Andersen (69) og Eva-Karin Haugen (51) hamstret eiendom med aksjeklubbens penger. Totalt har de to kjøpt eiendommer for 150 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.


Ifølge Haugens egen politiforklaring dreier det seg om 20-30 leiligheter i Trondheim. Eiendommene står registrert i hennes navn. Medlemmene i aksjespareklubben har ikke visst noe om den storstilte eiendomsinvesteringen.

Les også:

Yara overrasker stort

- Jeg var i storform

Hvilke eiendommer som er kjøpt for aksjespareklubbens penger, er høyst uklart. Det bedragerisiktede paret eier i alt 48 eiendommer. Eiendommene er pantsatt til langt over pipa. Haugen har ifølge DN forgjeves forsøkt å selge flere eiendommer. For få uker siden fikk hun solgt en byvilla på Frogner i Oslo for syv millioner kroner lavere enn det eiendommen var pantsatt for.

500 millioner?

Medlemmene av Aksjespareklubben TA-Invest skal i alt ha innbetalt over 500 millioner kroner. Dette var penger som det nå bedragerisiktede paret skulle investere for dem i aksjemarkedet. Politiet leter etter nå etter medlemmenes 500 millioner kroner.

Fiktive avkastningsrapporter skal ha lokket kjendiser og stortingsrepresentanter til aksjeklubben som ble startet opp på Ski videregående skole, skriver Finansavisen.

Et klubbmedlem sier til avisen at enkelte familier skal ha gått inn med opp mot 50 millioner kroner. Blant investorene skal det være flere kjendiser og også stortingsrepresentanter.

Anmeldt

Flere av klubbens medlemmer anmeldte ifølge DN Per Sten Andersen og Eva-Karin Haugen til politiet etter gjentatte forsøk på å få ut pengene sine. Per Sten Andersen var tidligere lektor i matematikk på videregående skole. Eva-Karin Haugen har tidligere vært ansatt i meglerhuset Fearnleys. Samboerparet ble pågrepet i forrige uke og sitter fremdeles i fengsel.

Eva-Karin Haugens advokat, Marianne Darre-Næss hos Advokatfirmaet Staff, ønsker ikke å kommentere saken. Advokat Trygve Staff, som representerer Per-Sten Andersen, var ikke tilgjengelig igår.

Tingretten kom fredag til at det ikke var skjellig grunn til mistanke om bedrageri. Politiets begjæring om varetektsfengsling i to uker, ble avvist. Politiet har anket til lagmannsretten. Det er ventet at lagmannsretten tar stilling til saken i dag eller i morgen.

Personvernpolicy