Massiv rykteflom om Røkke-rigger

Flere store bransjeaktører og markedsaktører snakker høylydt om nok en kjempesmell for Kjell Inge Røkke. Foto: Scanpix
Flere store bransjeaktører og markedsaktører snakker høylydt om nok en kjempesmell for Kjell Inge Røkke. Foto: Scanpix

<pKan gå på ny gigantsprekk. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Inge Røkke kan være i ferd med å gå på en ny gigantsmell på de to dypvannsriggene Aker Barents og Aker Spitsbergen, skriver Finansavisen.

Flere store bransjeaktører og markedsaktører snakker høylydt om nok en kjempesmell. Samlet kan sprekken bli på 5 milliarder kroner for de to riggene til Aker-datter Aker Drilling.


- Det er åpenbart at de vil koste mye mer, trolig 900 millioner dollar per stykk. Markedet legger allerede opp til det og vil ikke bli overrasket over det heller, sier en markedsaktør til avisen.

Les også: Røkkes dyre døtre
Avtalesmell for Aker Solutions

- Oljegiganter kan rømme Norge

-Dramatiske forsinkelser

De samme signalene kommer fra tunge bransjeaktører.

- Vi vet dette. Forsinkelsene er dramatiske. Det er bare å gange opp. Vi snakker om overskridelser på 300 til 400 millioner dollar. Prisen kommer til å bli på 900 millioner dollar eller mer per rigg, kanskje så mye som én milliard dollar, sier en representant for en stor bransjeaktør.

Opprinnelig var prislappen på de nye Røkke-riggene 600 millioner dollar per stykk, eller cirka åtte milliarder kroner totalt.

Tilbakeviser

Da Aker la frem sine resultater for 2008, sa Aker-sjef Øyvind Eriksen at prislappen nok ville bli på 750 millioner dollar per stykk.

Informasjonsdirektør Geir Arne Drangeid i Aker tilbakeviser imidlertid ryktene om ny gigantsprekk.

"Det er ikke nye opplysninger som skulle tilsi at det er noe i ryktene du har hørt, snarere tvert om. Ferdiggjøringen av riggene går heller bedre enn vi tidligere har lagt til grunn", skriver han i en e-post til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus