Stormer til visning

Stormer til visning
Stormer til visning

<pPå Røa i Oslo måtte megleren få assistanse. Men boligkjøpere blar ikke opp uten videre. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Røa i Oslo var det fullstendig trafikkaos denne uken, da det ble holdt visning av en enebolig med prisantydning 3,5 millioner kroner. I løpet av to kvelder møtte 130 visningsgjester opp, til tross for at boligen trenger rehabilitering i millionklassen, skriver Dagens Næringsliv.

Den 185 kvadratmeter store boligen, med en tomt på 394 kvadratmeter, ble solgt for 3,6 millioner kroner - såvidt over takst.

Eiendomsmegler Pål Hagstrøm i Eie er overrasket over at boligen ikke gikk for en høyere pris.

- Selv om det var kø på visningen, virker det som om folk fremdeles forventer å få boligen til en halv million kroner under takst. Det synes jeg er litt underlig. Det er svært sjelden at boliger på Røa er tilgjengelige til denne prisen, selv om huset trenger vesentlig oppussing, sier Hagstrøm til DN.

Travle dager
DNs ringerunde til eiendomsmeglere viser at kjøperne - og optimismen - er tilbake på boligmarkedet.

Les også:

- Duket for tosifret boligprishopp

- Sitter smertefullt i minnet

Megler Terje Tinholt hos meglerfirmaet Nordvik & Partners har travle dager. Denne uken møtte 45 personer til visning av en 140 kvadratmeter stor leilighet på Frogner. Leiligheten ble igår solgt for 6,7 millioner kroner, drøyt 200.000 under takst.

- Det har skjedd et taktskifte. Folk har et annet virkelighetsbilde enn ifjor høst. Da var det ille, sier Tinholt til DN.

-Kommer når prisen er riktig
Torbjørn Ek, advokat og nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) ser også tegn til bedring. I likhet med de andre aktørene, forklarer han den økte aktiviteten med lavere rente og større optimisme blant kjøperne.

- Handlekraften er tilbake. Kjøperne kommer dersom objektene er riktig priset, sier Ek, som igår solgte en 125 kvadratmeter stor leilighet på Nordberg i Oslo for 7,9 millioner kroner - 450.000 kroner over prisantydning. Ifølge Ek møtte 60 personer til visning.

Om én uke legger eiendomsmeglerbransjen frem nye tall over utviklingen på boligmarkedet.

Personvernpolicy