Gerhard Heiberg inn i Aker Holding-styret

INN I STYRET: Gerhard Heiberg går inn i Aker Holding-styret som varamedlem for Kjell Inge Røkke. (Foto: Scanpix)
INN I STYRET: Gerhard Heiberg går inn i Aker Holding-styret som varamedlem for Kjell Inge Røkke. (Foto: Scanpix)

<pTidligere Aker-topp Gerhard Heiberg går inn i Aker Holding-styret som varamedlem i saker der Kjell Inge Røkke er inhabil.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Røkke selv som har kontaktet Heiberg med forespørsel om han vil stille som styremedlem når Aker Holding-styret behandler saker hvor Røkke er inhabil. Heiberg har takket ja, ifølge NRK.

Heiberg er tidligere styreleder i Aker, men trakk seg i forbindelse med at Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens kjøpte seg opp i konsernet. Det var et allment inntrykk at Heiberg ble presset ut, som følge blant annet av Røkkes og Gjelstens ønske om en mer offensiv forretningsstrategi for konsernet.

Røkke og Gjelsten tok omsider selv plass rundt styrebordet i Aker.

Borgersen for Eriksen

Tidligere administrerende direktør i Fokus Bank, Bjarne Borgersen, er valgt inn i Aker Holding-styret som vara for Øyvind Eriksen – konsernsjef i Aker ASA og styreleder i Aker Solutions.

Konserndirektør Geir Arne Drangeid påpeker at Røkke og Eriksen vil være inhabile i saker knyttet til de omstridte Aker-transaksjonene på grunn av sin nære tilknytning til Aker. Det derfor er nødvendig med varamedlemmer når slike saker skal opp i Aker Holding-styret, ifølge Drangeid.

– Det er fornuftig at vararepresentanter sikrer et velfungerende styre i saker der det er snakk om inhabilitet, sier konserntillitsvalgt Atle Tranøy i Aker til NTB.

Kjøll ferdig?

Statens representant Berit Kjøll kan dessuten være på vei ut av Aker Holding-styret, etter det NTB erfarer. Selv har hun uttalt at hun blir sittende så lenge hun har tillit i Nærings- og handelsdepartementet. Men tilliten hos flertallet av de andre skal styremedlemmene skal være på et bunnivå i kjølvannet av den sterke kritikken Kjøll har rettet mot styrebehandlingen av de omstridte Aker-transaksjonene.

Det er uansett staten som utnevner sin representant.

Kjell Inge Røkke, som flere ganger er beskyldt for å lyve av Kjøll, rettet onsdag kraftig kritikk mot nettopp henne og framholdt at det øvrige styret ikke kjenner seg igjen i den versjonen hun har gitt av styrebehandlingen og prosessen.

– Usant av Røkke

Torsdag svarer Kjøll med nok en gang å beskylde Røkke for å fare med usannheter.

– Kjell Inge Røkkes påstand om at jeg ikke stilte spørsmål, og at samtlige øvrige styremedlemmer er enige i denne fremstillingen, er usann. Det er kun styrerepresentantene valgt av Røkke og Aker ASA som støtter Røkkes påstander, i hvert fall ifølge Røkke selv, sier Berit Kjøll i en e-post torsdag

Representanten Dan-Åke Enstedt for de svenske medeierne i Aker Holding, Saab og Investor, bekrefter at Kjøll stilte spørsmål i styret da Aker-transaksjonene ble presentert 30. mars (©NTB)

Personvernpolicy