- Aldri snakk om skatteendringer

<strong>Finansminister Kristin Halvorsen.Foto: Scanpix<br></strong>
Finansminister Kristin Halvorsen.Foto: Scanpix

<p- Aldri vært snakk om. Meg måtte man ha båret ut, sier finansminister Kristin Halvorsen om eventuelle skatteendringer for en Røkke-stiftelse. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen skriver i dag at Jens Stoltenberg og Kjell Inge Røkke ifjor høst arbeidet for å legge Aker-formuen i en stiftelse, mot at Røkke fikk skattefritak og Ap-folk styreplasser i stiftelsen som skulle støtte allmennyttige formål.


Det hele skulle resultere i en sosialdemokratisk tenketank etter mønster av Fafo.

Les:
Røkke ville gi bort Aker
- Uhørt i det norske samfunn

Har vært samtaler
I dag må finansminister Kristin Halvorsen svare på spørsmål om saken i Stortingets spørretime.

Halvorsen bekrefter at det har vært samtaler mellom Kjell Inge Røkke og statsministerens kontor om stiftelsen. Spørsmål om skatt ble henvist til Finansdeparttementet, som siden viste Aker videre til Skattedirektoratet.

- Meg måtte man båret ut
- Det ble gjort undersøkelser om gjeldende regler for stiftelser. Men det har aldri på noe tidspunkt vært aktuelt å gjøre noen som helst endringer i gjeldende skatteregler for å legge til rette for en slik stiftelse. Hadde det blitt snakk om slike endringer så hadde det aldri kommet på tale, meg måtte man ha båret ut, sier Kristin Halvorsen.

Hun peker også på at det var snakk om en allmennyttig stiftelse.

Aldri aktuelt

- Hva tenker du om at Røkke, som har noen av landets beste skattejurister, har behov for å kontakte finansdepartementet for å få klarhet i skattereglene?

- Ikke annet enn at det var det som var temaet i kontakten med finansdepartementet. Det har aldri vært aktuelt å gjøre noen endringer i skattereglene av noen grunn, sier hun til DN.no.

Halvorsen understreker at de ble henvist til skattedirektoratet til en gjennomgang av skattereglene.

- Det er ikke uvanlig at enkeltbedrifter henvender seg til finansdepartementet for å få klargjort gjeldende regelverk, sier hun.

Svaret er nei

- Du sier at det aldri har vært vurdert endringer i regelverket, er det fordi du oppfatter at henvendelsen ikke bare dreide seg om å få svar på et spørsmål men også for å hinte om at man ønsket en endring?

- Svaret er nei, det har uansett ikke vært aktuelt med noen skatteendringer, sier hun, og skyter inn:

- De beste skattejuristene i landet befinner seg i Finansdepartementet.

Opptatt av hva Røkke gjør, ikke hva han sier
Halvorsen svarte også på spørsmål fra Venstres Lars Sponheim om hun var spent på hva Kjell Inge Røkke vil si til folket fra Månefisken.

- Jeg er ikke opptatt av hva han sier, jeg er opptatt av hva han gjør, sier Halvorsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus