Unngå skatt på avis

Har du et spesielt informasjonbehov, kan du slippe skatt på avis. (Foto: Colourbox)
Har du et spesielt informasjonbehov, kan du slippe skatt på avis. (Foto: Colourbox)

<pDu kan få én eller flere aviser fra jobben uten å bli fordelsbeskattet for det.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange får feilaktig oppført fri avis på lønns- og trekkoppgave. Koster abonnementet 2.000 kroner, kan det gi deg en unødvendig merskatt på nesten 1.000 kroner.

Dette må du være spesielt oppmerksom på når du kontrollerer selvangivelsen. Her gjøres det mye feil i utfyllingen av lønns- og trekkoppgavene. Stryk da dette påslaget inntekten i selvangivelsen hvis det feilaktig står oppført.

Når arbeidsgiver betaler et avisabonnement som leveres til din privatadresse, er det i utgangspunktet en skattepliktig ytelse.

Men dersom du har et spesielt behov for informasjon, godtar skattemyndighetene at du mottar flere aviser hjemme betalt av arbeidsgiver og skattlegger deg kun for én av dem. I praksis skal det svært lite til for å argumentere for at du trenger flere enn én avis.

Hvis du betaler for et abonnement fra før av, skal du ikke beskattes for abonnement betalt av jobben. Forutsetningen er på samme måte at du har et ekstra informasjonsbehov

En annen feil som går igjen er at du beskattes for den dyreste avisen. Hvis et abonnement koster 3.000 kroner, og et annet 2,000 kroner må du sørge for å bli skattlagt for det billigste abonnementet.

Personvernpolicy