Forsker mener Nav-tur til Syden kan være fornuftig

STØTTE: Nav- ansatte i Kristiansand som er på gradis sydenferie får støtte av arbeidslivsforsker Robert Salomon. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).
STØTTE: Nav- ansatte i Kristiansand som er på gradis sydenferie får støtte av arbeidslivsforsker Robert Salomon. (Illustrasjonsfoto: Scanpix).

<pArbeidslivsforsker Robert Salomon mener at den gratis sydenturen til Nav-ansatte i Kristiansand kan være smart bruk av penger. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

49 ansatte fra Nav Kristiansand er på gratis tur til Sardinia i Middelhavet. Turen finansieres av midler øremerket omstilling.

Den eneste kostnaden de ansatte har, er 400 kroner i egenandel til en utflukt til en vingård, skriver VG.

– Hvis det er slik at de ansatte kan sette seg ned i ro og mak og gå gjennom de utfordringene de har i det daglige, kan dette virke fornuftig, sier arbeidslivsforsker Robert Salomon ved Arbeidsforskningsinstituttet til P4.

Han oppfordrer flere arbeidsplasser til å gjøre det samme.

– Dette er jo et vanlig fenomen i arbeidslivet, og jeg syns det er et meget fornuftig tiltak, sier han.

– Nesten like billig som Norge

Nav har begrunnet turen med behovet for å styrke arbeidsmiljøet og heve kompetansen.

– Jeg mener dette tiltaket er viktig for å vise våre ansatte omsorg og støtte. Det går ikke akutt utover noen bruker, sier leder Sten Reisænen ved Nav Kristiansand Arbeid og trygd.

Fylkesdirektør Elisabeth Blørstad i Nav Vest-Agder, som er Reisænens nærmeste sjef, satte spørsmålstegn ved om reisen var en god idé da hun ble orientert på forhånd, men Reisænen valgte likevel å gjennomføre turen.

– Turen er omtrent like billig som om vi skulle vært på hotell i Norge, men jeg har måttet vurdere hvordan offentligheten vil oppfatte dette, sier han.

– Holder stengt

Assisterende direktør i Nav, Yngvar Åsholt, liker ikke turen.

– Dette er en uheldig sak for oss, som vi ikke trenger nå. Slike reiser kan lett bli misforstått og kan dermed skade vår troverdighet, sier Åsholt.

De ansatte dro med lavprisselskapet Ryanair søndag, og returnerer onsdag.

I en liten annonse i Fædrelandsvennen tirsdag blir brukerne henvist til Navs hjemmesider på internett, og ifølge TV 2 blir Nav-kontoret i Kristiansand stengt onsdag på grunn av turen. (©NTB)


Ville du blitt mer effektiv etter en gratis sydentur fra jobben? Skriv din kommentar under.

Personvernpolicy