Gratulerer med våte bukser

<strong>Våte bukser:</strong> Plate- og filmbransjen har gitt sin “verste fiende” en gigantisk følgespot på seg, og sitter selv igjen i stummende mørke, skriver forfatteren. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/jimmyroq/" title="Link to jimmyroq's photostream">jimmyroq</a> / <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/">CC BY-SA 3.0</a><strong><br></strong>
Våte bukser: Plate- og filmbransjen har gitt sin “verste fiende” en gigantisk følgespot på seg, og sitter selv igjen i stummende mørke, skriver forfatteren. Foto: jimmyroq / CC BY-SA 3.0

Alle kjenner til uttrykket “å tisse i buksa for å holde seg varm”. På fredag vant film- og musikkbransjen noen skikkelig våte bukser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskene bak Pirate Bay ble dømt til ett års fengsel og til betale 30 millioner svenske kroner til platebransen, på fredag.Menneskene bak Pirate Bay ble dømt til ett års fengsel og til betale 30 millioner svenske kroner til platebransen, på fredag.

Alle kjenner til uttrykket “å tisse i buksa for å holde seg varm”. I dag har film- og musikkbransjen vunnet noen skikkelig våte bukser.

Stockholm tingrett avsa i dag dommen mot de som står bak Pirate Bay og dømte de til å betale en erstatning på 30 millioner svenske kroner (rundt 24 millioner norske kroner) og 1 års fengsel. Les hele dommen her (pdf-dokument) eller se hele dekningen av Pirate Bay på nrk.nos samleside , samt her på NRKbeta.

Rettighetsorganisasjonen er selvsagt fornøyd og i flere medier kan man lese at norske artister skal feire i kveld. Det mener jeg de har ingen grunn til. Her er hvorfor:

1) De får ingen penger
Selv om Pirate Bay tapte, vil aldri pengene bli betalt. Det finnes ingen verdier av noen størrelse hos Pirate Bay som kan inndras, og de dømte sier rett ut at de heller brenner pengene enn å betale. Så artistene og organisasjonene bak får ikke pengene de har blitt tilkjent i dommen.

2) Kjempereklame for Pirate Bay
Gjennom kontinuerlig dekning i media de siste månedene har Pirate Bay fått en PR man bare kan drømme om. Til og med bestemor vet hvordan fildeling fungerer. Det hadde vært interessant å se hvordan trafikken deres har gått de siste månedene… Plate- og filmbransjen har gitt sin “verste fiende” en gigantisk følgespot på seg, og sitter selv igjen i stummende mørke. For hva er det som skjer etter dommen?

3) Brukerne blir enda sintere
På forum, Twitter, Facebook, nettaviser og blogger skriver folk rett ut at de aldri kommer til å kjøpe en eneste CD eller DVD mer. Plate- og filmbransjen har altså klart å gjøre sine beste kunder enda sintere, og risikerer boikott og enda dårligere salg. En særdeles dårlig strategi og jeg lurer på hvem det er som sitter og klekker ut strategiene for dem. “Hva om vi irriterte på oss mange av kundene våre? Spesielt de som er trendsettere og som driver fram nye artister?” Vedtatt.

4) Teknisk umulig
En dom i Sverige vil få ingen praktisk betydning for den tekniske driften av Pirate Bay. Serverne deres er spredt over hele verden, og de sier selv at de ikke engang vet hvor de er. Så selv om Pirate Bay blir dømt i Sverige, kan driften fortsette akkurat som før.

Hva burde de ha gjort?

Jeg har jobbet med markedsføring i mange år, og innend det faget driver man ofte med det som kaller SWOT-analyse. Det står for Strengths, Weaknesses, Opportunities, og Threats - her forklart på Wikipedia.

Hva er det så som er styrken til Pirate Bay? Det er gratis og enkelt.
Hva er svakheten? Det er ulovlig å piratkopiere. Og fildeling er ikke så enkelt for de som ikke kan dette allerede.
Hva er mulighetene her? Man kan få “kundene” over på andre løsninger.
Hva er truslene? Mange, men en trussel er at mange plateselskaper går konkurs, at ingen vil betale for noe som helst, at man aldri klarer å stoppe fildeling osv.

Dessverre virker det på meg som plate- og filmbransjen har ignorert det andre ordet i analysen av hvorfor Pirate Bay er en suksess: De har bare fokusert på ordet gratis og ikke på ordet enkelt.

Plate- og filmbransjen må sørge for at deres løsninger er enklere enn Pirate Bay sine. Det er ikke så helt enkelt å laste ned musikk fra Pirate Bay. Du må…

- skrive navn på låt i felt
- klikke på fil
- laste ned
- spille

Dette kan selvsagt gjøres enklere og bedre.

1) Man KAN konkurrere med gratis
Spotify er et utmerket eksempel. Der er det bare to trinn:

- skrive navn på låt i felt
- trykke play

iTunes på iPhone er et annet. Jeg sitter på en cafe og hører en låt. Jeg holder telefonen opp i lufta og starter Shazam. Den finner låta, jeg klikker på den og vips er jeg i iTunes-butikken, trykker på kjøp og skriver passordet mitt. To minutter senere har jeg låten med meg - lovlig kjøpt på telefonen.

Så det går an å gjøre ting lettere enn ulovlig nedlasting. I stedet for å lage idiotiske kampanjer hvor man prøver å få unge folk til å se sammenhengen mellom kirkegårder og ulovlig nedlasting, så bruk tid og krefter på å forklare at det finnes alternativer som er enklere.

Sett dere ned med Telenor og Netcom og lag mobilabonnementer der nedlasting av lovlig musikk er gratis/inkludert i abonnementet - slik at kidsa ikke behøver å betale i dyre dommer for å laste ned låter via 3G når de er på farta.

Sett dere ned med topp designere og interaksjonsdesignere og lag maler for hvordan musikkbutikker skal være. Hvorfor er det enklere for meg å kjøpe flybilletter hos Norwegian enn musikk på nettet? Fordi Norwegian har satt kunden først, og gir meg alle muligheter for å finne billigst mulig billett på det tidspunktet som passer meg - de er på min side.

2) En verden - ikke 200 land
Plate- og filmbransjen tror visst fortsatt at man seiler over Atlanteren i dampbåter. At man ikke får vite om ting som skjer i USA fordi vi er i Norge. Derfor opererer de med lisenser og avtaler som totalt ignorerer at unge folk ikke tenker på landegrenser og hvor ting kommer fra. En kul låt fra Brasil? En spennende nettside i Australia? En designer fra Canada? En sko jeg kan bestille fra Island?

Folk skjønner ikke hvorfor de ikke kan høre på enkelte låter i Spotify i Norge, men hvis du kjører bilen over grensa og går inn på en nettcafe i Strømstad så kan du. De skjønner ikke hvorfor de ikke kan se amerikanske musikkvideoer på YouTube eller serier på Hulu.com. De aksepterer ikke at trege sjefer i plate- og filmbransjen ennå ikke har klart å lage systemer der en artist kan gis ut over hele verden i det øyeblikk vedkommende er signert opp til et plateselskap.

Jeg synes det er skrekkelig at dette ikke er løst ennå! Det er 2009. Vi har hatt internett i over 20 år. Og fortsatt så opererer vi med denne kunstige oppdelingen av verden?

Hva er det unge folk bruker mest tid på når de er på nettet? Sosiale nettverk. På tvers av hele verden. Ingen som bryr seg om hvilket land en person er i, hva slags nettverk hun sitter på eller hvor hun er født.

3) Nå. Ikke om en stund men NÅ.

Illustrasjon: Eirik Solheim / eirikso.comIllustrasjon: Eirik Solheim / eirikso.com

Tenk deg at jeg er fan av Lost (det er jeg ikke, skrekk - men la oss late som) og så sendes den ferskeste episoden av Lost akkurat nå i USA. Hvorfor kan ikke jeg kjøpe den og se den her i Norge nå? Ikke i morgen men nå? Kollega Eirik Solheim lagde tegneserien “How Bob the Millionaire became a pirate” (se illustrasjon til høyre) i 2005. Og den er akkurat like aktuell i dag - fire år senere!!

Jeg kan fortsatt ikke kjøpe amerikanske serier selv om jeg betaler flesk her i Norge. Jeg kan fortsatt ikke streame amerikanske filmer på bokser fra f. eks. Get eller Apple før uker etter at filmene har kommet i USA. Jeg må fortsatt vente til filmene er ferdig på kino før jeg kan se dem hjemme. Hva er det for en merkelig tankegang? Hvorfor er det ok at jeg betaler 100 kroner for å se en premierefilm på en kino, der det er flere ledd mellom de som lager filmen og meg, mens det ikke er mulig å betale 100 kroner for å se samme filmen lovlig hjemme? Det henger ikke sammen i det hele tatt. (Det er dessuten lite miljøvennlig fordi jeg må reise til kinoen og dessuten kjøper unødvendig snop og blir usunn).

Mens jeg skrev denne artikkelen kommenterte Frode Svendsen følgende på saken vår om at Pirate Bay ble dømt:

Pirate Bay´s første server er utstillt på Teknisk museum i Stockholm. Foto: Scanpix / AFP Photo / Jessica GowPirate Bay´s første server er utstillt på Teknisk museum i Stockholm. Foto: Scanpix / AFP Photo / Jessica Gow

Jeg hørte en tale holdt av Cory Doctorow , anerkjent forfatter og blog-journalist, hvor han forteller en liten historie om et softwarefirma du kanskje har hørt (Valve) som fortalte at måten de har kuttet mest mulig ned på antall stjålne spill fra land som Russland er zero-day lansering. Mao. valgte de tidligere å vente 1-3 måneder med å lansere nye spill i Russland, etter at de var lansert i f.eks. USA. Tanken var at dermed kunne de begrense mengden av stjålne kopier.. Sannheten var at når de sluttet med denne kunstige pausen mellom lanseringer, så stupte også antall stjålne kopier.

Nettopp! Fordi det kommer nå, ikke neste uke. Det er akkurat det samme med all annen media. Britney Spears nye album kom i butikkene i Norge senere enn i USA. I mellomtiden hadde masse mennesker lastet det ned.

Vi lever i en tid hvor folk forventer “instant gratification” - øyeblikkelig stilling av behov - og da kan ikke plate- og filmbransjen operere med “neste uke” eller “til sommeren”.

Det er bare NÅ! som funker.

Gratulerer!

De dømte i Pirate Bay-saken sier rett ut at de heller brenner pengene enn å betale. Foto: AndyArmstrong / CC BY-SADe dømte i Pirate Bay-saken sier rett ut at de heller brenner pengene enn å betale. Foto: AndyArmstrong / CC BY-SA

Så gratulerer til film- og platebransjen i dag. Sammen med strategene og juristene deres har dere tisset skikkelig i buksa. Det er varmt og godt nå, men om en stund blir det enda kaldere enn det var før dere gikk til sak mot verdens største nettsted for fildeling.

Og så vil jeg si til slutt: Jeg støtter ikke ulovlig nedlasting av musikk: Jeg kjøper musikk jeg liker hos iTunes, amiestreet og 7digital, jeg bruker Spotify når det er fest og jeg kjøper en haug med DVDer som jeg ripper og legger inn på maskinen hjemme (med et tungt hjerte - møkkaplast - jeg vil helst kjøpe filmene som DRM-frie filmer og laste dem ned).

Jeg har venner som er musikere og driver plateselskap - og som ser at folk forsyner seg av musikken deres uten å betale.

Men jeg ergrer meg grønn over den etter min mening hodeløse strategien som ligger bak denne rettssaken. Og fatter ikke hva film- og platebransjen holder på med. De har innhold som alle vil ha, men de klarer ikke å selge det til oss på en ordentlig måte? Fascinerende og trist.

Les også hva Thomas Gramstadd i EFF Norge sier: Heller bensin på bålet , hva Jan Omdahl i Dagbladet skriver om “Generasjonskløften” , hva Gisle Hannemyr sier om dommen på deltemeninger.no samt NRKbetas sak om Peter Sunde hos Grosvold - hvor både Peter Sunde selv og Gisle Hannemyr diskuterer Pirate Bay.

Står platebransjen igjen i våte bukser etter rettsaken? Si din mening i kommentarfeltet under.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på StartsidenFørst publisert hos NRKbeta.no / CC BY-SA 3.0

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51 – Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Forsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Forslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06 Enighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34 Lilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15 Lagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»
Siste nytt
18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51Reise– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenForsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkForslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06VerdenEnighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34PengerLilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15SportLagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus