Åpen for alle - alltid

Fastrente upop blant studenter

Folk med studielån foretrekker flytende rente. (foto: Colourbox)
Folk med studielån foretrekker flytende rente. (foto: Colourbox)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPersoner med studielån i Statens lånekasse foretrekker å ikke binde renta på studielånet. Bare 6 prosent som kunne søke om fastrente har benyttet seg av muligheten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens lånekasse fristet med tidenes laveste fastrente da den åpnet for at de tidligere studentene kunne søke om fastrente fra 1. april. Fristen for å søke gikk ut i påsken, og Lånekassen kan konstatere at bare 22.000 studenter har valgt å binde renta.

Av disse har 17.200 valgt fastrente for tre år, 4.400 for fem år og bare 400 for ti år.

– Denne gangen har det vært svært liten interesse for fastrente hos oss, sier informasjonssjef i Lånekassen, Astrid Mjærum, i en pressemelding.

– Dette skjer til tross for at vi har tidenes laveste fastrente. Vi vet ikke hva årsaken er, men tror de fleste til vanlig sjekker rådene fra ekspertene. Denne gangen har rådene spriket, og det har trolig ført til at tilbakebetalerne har valgt å vente. Noen har trolig også tatt hensyn til at den flytende renten går kraftig ned fra 1. juli, mener hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lånekassens fastrente for tre år er på 3,5 prosent, for fem år 4 prosent og for ti år 4,7 prosent. Til sammenligning er den flytende renten for tiden på 5,9 prosent, men synker til 3,6 prosent fra 1. juli. Det er den største nedgangen på et kvartal noen gang.

Neste mulighet for å søke om fastrente i Lånekassen er 1. juli. (©NTB)