Meny

Obama ser glimt av økonomisk håp

USAs president Barack Obama og sentralbanksjef Ben Bernanke hevder de ser glimt av håp i den kriserammede amerikanske økonomien. Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama sier han ser små glimt av håp i den kriserammede amerikanske økonomien.

Washington (NTB-Reuters-AFP): Samtidig slår underskuddet på statsbudsjettet alle rekorder.

Økonomien er fortsatt under kraftig press, advarte Obama fredag etter et møte med høytstående finansbyråkrater og politikere, blant dem finansminister Timothy Geithner og sentralbanksjef Ben Bernanke, i Det hvite hus.

- Vi har fortsatt mye arbeid som må gjøres, sa presidenten og pekte blant annet på arbeidsløsheten i USA som i mars kom opp i 8,5 prosent, det høyeste på 25 år.

- Men vi begynner å se framgang. Dersom vi holder fast ved den og ikke viker når vi møter vanskeligheter, er jeg helt overbevist om at vi kommer til å få økonomien på sporet igjen, framholdt Obama.

Det amerikanske finansdepartementet la fredag fram tall som viser at underskuddet på statsbudsjettet steg til rekordhøye 192,3 milliarder dollar i mars, langt mer enn det ventede underskuddet på 150 milliarder dollar.

Halvveis i budsjettåret nærmer underskuddet seg 1.000 milliarder dollar på grunn av resesjon og kostbare økonomiske redningspakker.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus