Meny

Verdens 53. største selskap

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

StatoilHydro har gått opp med sju plasser fra i fjor til 53. plass på magasinet Forbes’ liste over de 2.000 største bedriftene i verden.

Til sammen ni norske selskaper er inne på listen, melder NA24. StatoilHydro ligger på 53. plass, og deretter følger Telenor på 299. plass. DnB NOR ligger på 328. plass, gjødselselskapet Yara på 580. plass, Orkla på 925. plass, Hydro på 992. plass, Storebrand på 1.419. plass, REC på 1.545. plass, og Aker Solutions på 1.879. plass.

StatoilHydro er det nordiske selskapet med høyest plassering, men Sverige har langt flere selskaper inne på listen enn Norge. 22 svenske bedrifter er med på listen. Finland stiller med 13 selskaper, og Danmark med tolv.

Listen toppes av General Electric fra USA. Shell, Toyota, ExxonMobil (Esso) og British Petroleum følger etter på de neste plassene.

Forbes-listen kombinerer selskapenes omsetning, overskudd, eiendeler og markedsverdi. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus