Meny

Russerne vil fusjonere med Telenor

TILBUD: Rettstriden i Russland har tatt en uventet vending for konsernsjef Baksaas og Telenor. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske Alfa-gruppen har tilbudt Telenor å gå sammen om et helt nytt selskap som skal eie både det russiske mobilselskapet VimpelCom og mobilselskapet Kyivstar i Ukraina.

– Forslaget er nytt, men faller inn i rekken av utspill som er kommet fra Alfagruppen, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til NTB.

Han sier Telenor av prinsipielle grunner ikke kommenterer disse utspillene fra Alfa. Men Melgaard bekrefter samtidig at Telenor er i løpende kontakt med Alfa-gruppen som mange mener står bak kravet fra miniselskapet Farimex om en erstatning fra Telenor på 11 milliarder kroner.

Forslaget fra Alfa-gruppen går ifølge telegrambyrået Interfax ut på at et nytt selskap som skal eie både VimpelCom og Kyivstar skal få en aksjefordeling med 40 prosent til Telenor, 40 prosent til Alfa og 20 prosent til andre eiere.

I dag eier Alfa gjennom sin mobildivisjon, Altimo, 44 prosent av VimpelCom og 43,5 prosent av Kyivstar. Telenor eier 56,5 prosent i Kyivstar og 29,9 prosent i VimpelCom.

De siste 4-5 årene har Telenor og Alfagruppen ligget i kontinuerlig krangel om begge de to morselskapene. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus