Kraftig nedtur på Oslo Børs

<pHovedindeksen på Oslo Børs sluttet tirsdag på 224,46 poeng. Det er en nedgang på 3,09 prosent fra dagen før.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed fortsetter nedturen som begynte for noen dager siden etter en mars måned som løftet børsen fra 200 til nærmere 240 poeng.

Siden slutten av november i fjor har hovedindeksen beveget seg i området mellom 200 og 240 poeng. Selv om flere analytikere har antydet både gjennombrudd nedover og oppover, har bevegelsene holdt seg nokså stabilt i overkant av 200 poeng.

De store selskapene preget som vanlig omsetningen som i dagene før påske ligger lavt. Statoil sank med 2,55 prosent, Norsk Hydro med 3,61 prosent, SeaDrill med 3,82 prosent, Yara med 3,06 prosent, Telenor med 3,16 prosent og REC med hele 8,91 prosent.

De to mest omtalte selskapene for tiden, Aker Solutions og Aker ASA, sank med henholdsvis 2,16 og 4,52 prosent. Igjen sendte markedet aksjen i det selgende selskapet kraftigere ned enn det gjorde med kjøperen, Aker Solutions, noe som kan tyde på at markedet ikke har helt bestemt seg for hva som er «søppel» i Aker-selskapene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus