Unge misbrukt i lånesvindel

<pSvensk politi har oppdaget en ny type bedragerier, der unge mennesker lures til å ta opp banklån for andre. De får beskjed om at lånet vil bli slettet av en bankansatt, og derfor ikke må tilbakebetales.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men dette er ren svindel, sier talsmenn for politiet i Göteborgområdet der det til nå er oppdaget nesten 20 saker av denne typen. Ofrene er som regel personer mellom 18 og 30 år, som ser ut til å være nøye utvalgt.

Ingen av dem hadde betalingsanmerkninger, og alle lot seg lure til å tro at hvis de lånte ut sine personopplysninger, ville de til gjengjeld få en del av pengene som skulle fralures banken.

Det dreide seg om lån på mellom 100.000 og 150.000 kroner, ble det opplyst fredag. (©NTB)

Personvernpolicy