Meny

Det blir skatteoppgjør i juni

Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaoset med alle som har blitt «næringsdrivende» i selvangivelsen har funnet sin løsning.

I en pressemelding skriver Skattedirektoratet at de har funnet en løsning som gjør at flesteparten av dem som fikk selvangivelse for næringsdrivende på grunn av små næringsinntekter, likevel vil kunne få skatteoppgjør i juni.

Det er ikke slik at alle lønnstakere får skattoppgjør i juni. Hvert år er det mellom ti og tyve prosent som får oppgjøret i oktober. Dette skyldes blant annet nye opplysninger og utvidede kontroller.

De som har fått selvangivelse for næringsdrivende på grunn av små næringsinntekter, må levere selvangivelsen og kan ikke benytte seg av leveringsfritak, selv om alle opplysningene stemmer. De har fremdeles 31. mai som innleveringsfrist ved levering på nett, og 30. april for levering på papir.

De må levere den selvangivelsen de har fått tilsendt. Selve selvangivelsen er lik den som for lønnstakere. I næringsskjemaet som følger med, er beløpet i kode 401 i lønns- og trekkoppgaven forhåndsutfylt fra Skatteetaten. Der står det også i hvilken post beløpet skal føres i næringsoppgaven. Leverer du på nett blir du veiledet til riktig skjema.


Har du et skattespørsmål? Send spørsmålet ditt på skatt@abcpenger.no.
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus