Det blir skatteoppgjør i juni

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pKaoset med alle som har blitt «næringsdrivende» i selvangivelsen har funnet sin løsning. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding skriver Skattedirektoratet at de har funnet en løsning som gjør at flesteparten av dem som fikk selvangivelse for næringsdrivende på grunn av små næringsinntekter, likevel vil kunne få skatteoppgjør i juni.

Det er ikke slik at alle lønnstakere får skattoppgjør i juni. Hvert år er det mellom ti og tyve prosent som får oppgjøret i oktober. Dette skyldes blant annet nye opplysninger og utvidede kontroller.

De som har fått selvangivelse for næringsdrivende på grunn av små næringsinntekter, må levere selvangivelsen og kan ikke benytte seg av leveringsfritak, selv om alle opplysningene stemmer. De har fremdeles 31. mai som innleveringsfrist ved levering på nett, og 30. april for levering på papir.

De må levere den selvangivelsen de har fått tilsendt. Selve selvangivelsen er lik den som for lønnstakere. I næringsskjemaet som følger med, er beløpet i kode 401 i lønns- og trekkoppgaven forhåndsutfylt fra Skatteetaten. Der står det også i hvilken post beløpet skal føres i næringsoppgaven. Leverer du på nett blir du veiledet til riktig skjema.


Har du et skattespørsmål? Send spørsmålet ditt på skatt@abcpenger.no.

Personvernpolicy