Meny

Hevder Sarkozy hjalp skattesnikere

HJALP SNIKERE: I sin tidligere jobb som advokat hjalp president Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, skriver The Times. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president Nicolas Sarkozy vil gå hardt til verks mot skatteparadiser der rikfolk kan gjemme unna penger. Men Sarkozy har selv hjulpet folk til å plassere penger i utlandet, skriver The Times.

I sin tidligere jobb som advokat hjalp Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, der franske skattemyndigheter ikke har innsyn, het det på London-avisens nettsider fredag. The Times tror saken kan bli «pinlig» for presidenten.

Sarkozy truet med å forlate toppmøtet i G20-gruppen av industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier i London denne uken, hvis ikke hans forslag til reformer i det globale finanssystemet ble vedtatt. Han raste mot det han kalte «angelsaksiske metoder».

– Herr Sarkozy opptrådte selv som advokat for klienter som investerte formuene sine i Sveits. Blant dem var den tidligere tennismesteren Henri Leconte, som ble offer for banksvindleren Jacques Heyer i Genève, hevder The Times.

Det respekterte franske nettstedet Rue89 siterer en ikke navngitt sveitsisk bankmann som betegner Sarkozy som «en grei fyr». Som advokat var Sarkozy ofte på besøk i Sveits, og han hadde et vennskapelig forhold til Henri Leconte, sier denne mannen. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus