Hevder Sarkozy hjalp skattesnikere

HJALP SNIKERE: I sin tidligere jobb som advokat hjalp president Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, skriver The Times. (Foto: Scanpix)
HJALP SNIKERE: I sin tidligere jobb som advokat hjalp president Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, skriver The Times. (Foto: Scanpix)

<pFrankrikes president Nicolas Sarkozy vil gå hardt til verks mot skatteparadiser der rikfolk kan gjemme unna penger. Men Sarkozy har selv hjulpet folk til å plassere penger i utlandet, skriver The Times.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin tidligere jobb som advokat hjalp Sarkozy ofte rike venner til å skaffe seg kontoer i banker i Sveits, der franske skattemyndigheter ikke har innsyn, het det på London-avisens nettsider fredag. The Times tror saken kan bli «pinlig» for presidenten.

Sarkozy truet med å forlate toppmøtet i G20-gruppen av industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier i London denne uken, hvis ikke hans forslag til reformer i det globale finanssystemet ble vedtatt. Han raste mot det han kalte «angelsaksiske metoder».

– Herr Sarkozy opptrådte selv som advokat for klienter som investerte formuene sine i Sveits. Blant dem var den tidligere tennismesteren Henri Leconte, som ble offer for banksvindleren Jacques Heyer i Genève, hevder The Times.

Det respekterte franske nettstedet Rue89 siterer en ikke navngitt sveitsisk bankmann som betegner Sarkozy som «en grei fyr». Som advokat var Sarkozy ofte på besøk i Sveits, og han hadde et vennskapelig forhold til Henri Leconte, sier denne mannen. (©NTB)

Personvernpolicy