Meny

LO-forbund vil ha lavere matmoms

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Momsen på matvarer må ned for å demme opp for økt grensehandel og arbeidsløshet, mener forbundsleder i LO.

– Den omfattende handelslekkasjen langs grensa til Sverige er en stadig økende trussel mot arbeidsplassene i våre bransjer, sier forbundsleder for de LO-organiserte i næringsmiddelindustrien, Jan-Egil Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund har over 30.000 medlemmer og er den nest største industrigrenen i Norge.

Lav kurs på svenske kroner og økende arbeidsløshet i tiden fremover vil få negative følger for etterspørselen etter norske varer. Derfor må matmomsen senkes, mener Pedersen.

– Lav moms på mat er god fordelingspolitikk. Mye bedre enn generelle skattelettelser. Mat må jo alle ha, sier lederen for de LO-organiserte i næringsmiddelindustrien.

Matmomsen er på 14 prosent etter at den rødgrønne regjeringen økte den med ett prosentpoeng i 2007. Under Stoltenbergs første Ap-regjering kom matmomsen ned i 11 prosent, før den ble økt til 13 prosent da Bondevik-regjeringen gikk av etter valget i 2005. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus