Meny

Tidenes kontrakt til norsk romindustri

KONTRAKT: Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene (bildet). (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedriften Nammo på Raufoss har sikret seg tidenes største kontrakt i norsk romindustri.

Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene. Raufoss-bedriften skal lage rundt 700 separasjonsmotorer som skal brukes ved til sammen 35 utskytninger. Kontrakten har en verdi på 150 millioner kroner og strekker seg over fem år.

– Kontrakten er en viktig milepæl i vår kontinuerlige innsats for å tilfredsstille krevende kunder, og den viser at vi er i stand til å konkurrere på romfartsmarkedet, sier divisjonsdirektør Morten Brandtzæg ved Nammo Rakettmotor Divisjon i en pressemelding.

De 54 meter lange Ariane-rakettene veier 725 tonn og hver av dem skal ha 20 små motorer til en verdi av 4-5 millioner kroner fra Raufoss-bedriften.

En hel Ariane-rakett koster rundt 1 milliard kroner, så bidraget fra Raufoss utgjør bare en liten del. Men det er likevel nok til at kontrakten utgjør den største i norsk romindustri til nå. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus