Tidenes kontrakt til norsk romindustri

KONTRAKT: Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene (bildet). (Foto: Scanpix)
KONTRAKT: Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene (bildet). (Foto: Scanpix)

<pBedriften Nammo på Raufoss har sikret seg tidenes største kontrakt i norsk romindustri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nammo har vunnet kontrakten om å levere små motorer til de europeiske Ariane-rakettene. Raufoss-bedriften skal lage rundt 700 separasjonsmotorer som skal brukes ved til sammen 35 utskytninger. Kontrakten har en verdi på 150 millioner kroner og strekker seg over fem år.

– Kontrakten er en viktig milepæl i vår kontinuerlige innsats for å tilfredsstille krevende kunder, og den viser at vi er i stand til å konkurrere på romfartsmarkedet, sier divisjonsdirektør Morten Brandtzæg ved Nammo Rakettmotor Divisjon i en pressemelding.

De 54 meter lange Ariane-rakettene veier 725 tonn og hver av dem skal ha 20 små motorer til en verdi av 4-5 millioner kroner fra Raufoss-bedriften.

En hel Ariane-rakett koster rundt 1 milliard kroner, så bidraget fra Raufoss utgjør bare en liten del. Men det er likevel nok til at kontrakten utgjør den største i norsk romindustri til nå. (©NTB)

Personvernpolicy