Lovendring fra nyttår kan gi husleiesjokk

En husleie på 9.000 kroner i dag kan øke til 17.000 kroner ved årsskiftet. (Foto: Scanpix)
En husleie på 9.000 kroner i dag kan øke til 17.000 kroner ved årsskiftet. (Foto: Scanpix)

<pFra nyttår kan husleien øke kraftig for leieboere som til nå har nytt godt av regulerte boliger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor bodde rundt 3.500 husstander i husleieregulerte boliger. Loven om husleieregulering i førkrigsboliger setter grenser for hvordan husleien kan økes. Men når loven blir opphevet 1. januar 2010, kan det gi prissjokk for leietakerne i disse boligene.

En husleie på 9.000 kroner i dag kan øke til 17.000 kroner ved årsskiftet, med mindre myndighetene griper inn for å hindre at boligspekulanter drar nytte av at loven om husleieregulering blir opphevet, skriver Klassekampen.

– De første varslene om husleieøkning opp til markedsnivå har kommet. Det store raset av slike varsler om husleieøkninger vil komme i mai og juni, sier Anne Helset i Aksjonsgruppen for leietakere i husleieregulerte boliger. (©NTB)

Personvernpolicy