Meny

Hver tiende amerikaner får matvarehjelp

FÅR HJELP: Hver tiende amerikaner mottar nå sosialstøtte i form av matkuponger. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32,2 millioner amerikanere er nå avhengige av matkuponger fra myndighetene for å kunne spise seg mette, og dette er flere enn noensinne.

Hver tiende amerikaner mottar nå sosialstøtte i form av matkuponger, og bare i januar økte antallet med 580.000, viser tall fra myndighetene.

Antallet amerikanere som må gå den tunge veien til myndighetene for å be om hjelp, øker nå i 46 av 50 delstater, aller mest i Vermont, Alaska og South Dakota.

I Texas mottar nå nærmere 3 millioner mennesker matkuponger, i California drøyt 2,5 millioner og i New York drøyt 2,2 millioner.

Den gjennomsnittlige verdien av matkupongene er på rundt 740 kroner måneden per person, og kupongene kan brukes til å kjøpe dagligvarer for.

Som et resultat av president Barack Obamas økonomiske krisepakke økes nå verdien av matkupongene med 13 prosent, noe som tilsvarer rundt 520 kroner mer i måneden for en familie på fire.

Arbeidsledigheten i USA steg i februar til 8,1 prosent, det høyeste på 25 år. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus