Stoltenberg: - G20-enighet viktig for Norge

<p- Det er gledelig at verdens ledende industriland er blitt enige om tiltak som skal bekjempe den internasjonale finanskrisen, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Han mener det man er blitt enige om i London, vil være avgjørende for Norges muligheter til å komme gjennom krisen. Norsk eksportindustri er helt avhengig av de internasjonale markedene.

- Regjeringen har allerede gjort mye her hjemme for å dempe skadevirkningene av krisen, men Stortinget kan ikke bevilge penger til eksportindustrien, sier statsministeren.

Han håper tiltakene raskt vil få positive ringvirkninger for norsk eksportindustri, slik at arbeidsplasser langs kysten kan sikres. Selv om de ekspansive tiltakene i ettertid kan føre til inflasjon, er ikke det Stoltenbergs bekymring i øyeblikket.

- Vår oppgave nå er å hindre at arbeidsledigheten øker og deretter biter seg fast på et høyt nivå. Problemer knyttet til mulig fremtidige inflasjonsvirkninger er ikke det som opptar meg mest i øyeblikket, sier statsministeren.

Personvernpolicy