Meny

Prisene i OBOS opp 11,4 prosent i år

OBOS melder om et sprekt boligmarked (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stigningen i fra februar til mars var på 3,2 prosent.

Prisene er likevel 3,2 prosent lavere enn mars i fjor. Antall eierskifter var på omtrent samme nivå som i fjor - 517 boliger i år mot 524 i fjor.

Kvadratmeterprisen har steget fra 27.640 kroner til 28.512 kroner. I mars i fjor lå kvadratmeterprisene på 29.635 kroner. Den høyeste noteringen var i april i fjor med 30.389 kroner.

– Dette er en uventet sterk prisoppgang. Vi forventer ikke en like sterk prisstigning i månedene framover. Men vi ser at bruken av forkjøpsrett også har gått opp, noe som viser at det er en høyere aktivitet i markedet, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS på sine nettsider.

Gjennomsnittlig falt prisene med 5,6 prosent i 2008. Hittil er gjennomsnittet i første kvartal 6,2 prosent lavere enn gjennomsnittet for hele 2008.

Litt senere i dag slippes boligstatistikken for mars fra Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus