Schibsted-sjefen har sluttavtale verdt 35 millioner

Styreleder Ole Jacob Sunde og konsernsjef Kjell Aamot på fredagens pressekonferanse etter at det ble kjent at Aamot går av som konsernsjef i Schibsted ASA. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Styreleder Ole Jacob Sunde og konsernsjef Kjell Aamot på fredagens pressekonferanse etter at det ble kjent at Aamot går av som konsernsjef i Schibsted ASA. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pMens Schibsted-sjef Kjell Aamot forlater det kriserammede mediekonsernet med en sluttavtale verdt 35 millioner kroner, leter styret etter en ny konsernsjef både i Norge og Sverige.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef Kjell Aamot har styrt Schibsted-skuta i 20 år og hans varslede avgang utløser en lukrativ sluttavtale verdt 35 millioner kroner.

– Det er den mannen verdt, sier styreleder i Schibsted ASA, Ole Jacob Sunde.

Deadline

Aamot selv hadde satt en deadline for sin avgang, og den skulle skje innen han fylte 60 år i september 2010.

– Deadline nærmet seg og derfor varslet jeg styret slik at de kan starte prosessen med å finne min etterfølger, sier Aamot til NTB.

Han erkjenner at det var en vanskelig avgjørelse fordi Schibsted er hardt rammet av nedgangstidene.

– Jeg hadde planlagt å gå av i en høykonjunktur, men denne krisen går ikke over med det første, sier Aamot.

Han sier at han har stor tro på Schibsted i framtiden, selv om konsernet står foran to vanskelige år.

– Ut av det hele tror jeg det kommer et forsterket Schibsted som har trimmet kostnadene sine, kanskje har blitt kvitt noen konkurrenter og som har styrket sin posisjon på nettet. Så jeg skal ikke selge aksjene mine i Schibsted, for å si det sånn, sier Aamot.

Lukrativ avtale

Sluttavtalen hans innebærer at han får utbetalt full lønn fram til han fyller 62 år i september 2012. Årslønna er på nær 3 millioner kroner. Aamot har forpliktet seg til å være konsernsjef til 1. mars neste år hvis ikke styret innen den tid har funnet hans etterfølger.

Fra 62 år er Aamot sikret rett til førtidspensjon og alderspensjon. Han får en livsvarig utbetaling tilsvarende 66 prosent av lønna, og verdien av avtalen er aktuarberegnet til å være rundt 20 millioner kroner. I tillegg har konsernsjefen har også opsjonsavtaler anslått til rundt 4,9 millioner kroner.

Styrelederen i Schibsted sier at arbeidet med å finne Aamots etterfølger er godt i gang, men styret vil bruke den tiden som er nødvendig.

– Vi skal finne en kvalifisert kandidat til den krevende jobben og leter både eksternt og internt i Schibsted-systemet både i Norge og Sverige, sier Ole Jacob Sunde.

Aamot mener at den viktigste egenskapen for den nye konsernsjefen er evnen til å ha to tanker i hodet samtidig.

– Han må både bremse, men også gi litt gass. For i disse krisetider oppstår det også mange muligheter, sier han.

Ikke utbytte

Schibsted-styret har vedtatt å ikke utbetale utbytte for 2008.

– Hensynet til konsernets kapitalstruktur i en situasjon med svak utvikling i annonsemarkedene så langt i 2009 og usikkerhet rundt den makroøkonomiske utviklingen i Schibsteds markeder, er bakgrunnen for beslutningen, opplyser konsernet i en børsmelding.

Videre i meldingen heter det at konsernets utbyttepolitikk ligger fast og at styrets anbefaling for generalforsamlingen 15. mai om ikke å utbetale utbytte, er i tråd med denne politikken.

Opprinnelig var det foreslått å utbetale 2 kroner per aksje i utbytte. (©NTB)

Personvernpolicy