AIG-ansatte gir tilbake bonuser

Forsikringsselskapet AIG har tapt enorme summer på investeringer i komplekse finansprodukter. Likevel har selskapets ledere blitt belønnet med store bonuser. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/ SCANPIX<br>
Forsikringsselskapet AIG har tapt enorme summer på investeringer i komplekse finansprodukter. Likevel har selskapets ledere blitt belønnet med store bonuser. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/ SCANPIX

<p15 ansatte i den amerikanske forsikringsgiganten AIG har gitt etter for presset og sagt fra seg de omstridte bonusene de har mottatt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15 skal være blant dem som mottok de største bonusutbetalingene tidligere denne måneden, etter at amerikanske myndigheter hadde brukt milliarder på å redde selskapet fra konkurs.
Pengene de nå gir fra seg, utgjør til sammen over 30 millioner dollar, opplyser Andrew Cuomo, justisminister i delstaten New York.
– Til dem som har gitt pengene tilbake, vil jeg si følgende: Dere har gjort det rette. Dere har gjort det dette landet nå trenger og krever, uttalte Cuomo mandag.
AIG rapporterte i fjerde kvartal i fjor et underskudd på 61,7 milliarder dollar – nesten 390 milliarder kroner. Intet selskap har noen gang tidligere i USAs historie tapt så mye penger i løpet av tre måneder. Tallene ble blodrøde til tross for at amerikanske myndigheter har brukt 170 milliarder dollar på å holde forsikringsgiganten i live.
Likevel mottok ledere i AIG til sammen 165 millioner dollar i bonuser i februar. Nyheten om utbetalingene har utløst raseri blant amerikanske politikere, og Representantenes hus har forsøkt å øke skattesatsen på denne typen bonuser til 90 prosent.
Andrew Cuomo sier han i stedet håper at flere av AIG-lederne vil velge å gi avkall på pengene frivillig. (©NTB)

Personvernpolicy