Canada vil fange 338.000 sel

SELFANGST: Kanadiske myndigheter har besluttet å fange flere sel enn i fjor. Foto: Scanpix.
SELFANGST: Kanadiske myndigheter har besluttet å fange flere sel enn i fjor. Foto: Scanpix.

<pCanada åpner for jakt på over 338.000 sel i år. Dette er rundt 55.000 flere enn i fjor, men canadiske myndigheter mener fangsten ikke vil true bærekraften i selbestanden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrevernere sa seg lørdag forferdet over regjeringens planer for selfangsten. Men fiskeriminister Gail Shea, som har ansvar for spørsmålet, sier canadierne fortsatt vil gå i spissen for den internasjonale kampen for slik fangst.

– Vår regjering vil fremdeles beskytte canadiske selfangeres rettigheter. De skal ha adgang til å sikre seg og sine familier et levebrød, gjennom en rettmessig, varig og human jakt, framholder Shea.

Fangsttallet omfatter dyr som urbefolkningen jakter på for å sikre seg kjøtt og skinn til personlig bruk. Det omfatter også sel fra fjorårets kvote som jegere med fangstlisens ikke fanget i 2008, går det fram av regjeringens oversikt.

Rundt 70 prosent av fangsten skal skje i et område nordøst for Newfoundland og Labrador på den canadiske østkysten. Myndighetene anslår den samlede bestanden av sel i disse områdene til rundt 6,4 millioner dyr. (©NTB)

Personvernpolicy