Frykter snikeuropeisering av USA

<em>SNIKEUROPEISERING</em>: Flere politikere blant republikanerne mener Obamas politikk minner mistenkelig om sosialdemokratiske land i Europa.
SNIKEUROPEISERING: Flere politikere blant republikanerne mener Obamas politikk minner mistenkelig om sosialdemokratiske land i Europa.

<pRepublikanske folkevalgte frykter at Barack Obamas økonomiske politikk vil få USA til å ligne mer på Europa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den nye presidentens satsing på offentlige oppgaver som utdanning og helsevesen som skaper republikansk misnøye. Flere politikere fra det konservative partiet mener Obamas politikk minner mistenkelig om sosialdemokratiske land i Europa.

– Å stanse disse forsøkene på å europeisere Amerika vil ikke bli lett, advarer Mitch McConnel, republikanernes leder i Senatet.

Obamas planer for de neste ti årene omfatter en kraftig satsing på helse, og 15 milliarder dollar i året til investeringer i fornybar energi. Flertall for Demokratene i Kongressen og god oppslutning på meningsmålingene bedrer mulighetene for at tiltakene kan gjennomføres.

Alle republikanere tror likevel ikke at alt håp er ute.

– Amerikanerne har fått et glimt av Obama og Demokratenes planer om sterk offentlig styring. Millioner er rede til å reise seg, snakke ut og til og med demonstrere i gatene for å stanse Amerikas ferd mot sosialisme, sa senator Jim DeMint på et møte for konservative politikere i Washington fredag. (©NTB)

Personvernpolicy