34.000 søkere til «verdens beste jobb»

Over 30.000 har søkt på jobben som «vaktmester» for øya Hamilton, i forbindelse med et reklamestunt fra delstatsregjeringen i Queensland. Foto: Scanpix/Ap.
Over 30.000 har søkt på jobben som «vaktmester» for øya Hamilton, i forbindelse med et reklamestunt fra delstatsregjeringen i Queensland. Foto: Scanpix/Ap.

<pVil du ha penger for å dingle rundt på en australsk øy?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusenvis av mennesker fra over 200 land har søkt på «verdens beste jobb.»

Et siste rush av søknader, 7500 i løpet av helgen, brakte antall søkere på jobben som «vaktmester» på den tropiske øya Hamilton Island i Great Barrier Reef opp til 34.684, ifølge delstatsregjeringen i Queensland.

Søknadsfristen var ved midnatt søndag.

- Interessen har vært fenomenal, og mye større enn vi hadde forventet, sier sjefen for Tourism Queensland, Anthony Hayes.

En brorpart av søknadene kom fra USA, med 11.565 søkere. Hakk i hæl fulgte Canada med 2791, Storbritannia med 2262 og Australia med 2064, heter det i en uttalelse fra myndighetene.

Blant de siste søkerne var Ricci, sønnen til den amerikanske filmstjernen Dean Martin, og en mann som har spesialisert seg på etterligninger av Barack Obama.

Kandidatene måtte sende inn en videosøknad på engelsk der de skulle forklare hvorfor de var spesielt kvalifisert for jobben.

Den som blir ansatt vil motta 150.000 australske dollar (omkring 660.000 norske kroner) i seks måneder og en gratis flyreise fra sitt hjemland til tropeøya, der hvite strender og krystallklart vann venter.

Som motytelse vil vedkommende ha som oppgave å ha så mye moro han eller hun klarer - sole seg, svømme, snorkle, seile – og siden rapportere til publikum jorda rundt med ukentlige blogg-poster, fotodagbok og videooppdateringer.

Kandidaten vil bo i et strandhjem til en verdi av flere millioner dollar. Vedkommende må være over 18, «en fantastisk og karismatisk» kommunikator, og i stand til å snakke og skrive engelsk.

Stuntet er ledd i promoteringsarbeidet for delstaten nordøst i Australia. Turistindustrien i området omsetter for omkring 18 milliarder dollar årlig, men ruster nå mot et røffere økonomisk klima globalt, ifølge talspersoner.

En kort liste med 50 søkere vil bli offentliggjort 2. mars, de siste 11 kandidatene blir fløyet til øya for intervjuer 3. mai, og vinneren blir kåret 6. mai.

Personvernpolicy