Økonomikrisen har gjort oss mer forsiktige

Flere utsetter nå store innkjøp.
Flere utsetter nå store innkjøp.

<pNesten hver andre nordmann er blitt mer forsiktige med å bruke penger som følge av økonomikrisen, går det fram av en undersøkelse. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er unge i etableringsfasen og folk i byene som i størst grad har tatt krisen inn over seg.


Undersøkelsen er foretatt av TNS Gallup på vegne av forsikringsselskapet If, sier 51 prosent av unge mellom 25-34 år at de har endret atferd.


Kutter aktiviteter
1.000 personer er spurt i undersøkelsen, og det går fram at fritidsaktiviteter er det området der flest sier de har kuttet. 13 prosent av de spurte sier de sparer på fritidsaktiviteter mens 11 prosent svarer at de kjøper billigere mat. 10 prosent går ikke like mye på restaurant som tidligere.


– Finanskrisen har gjort at nordmenn er mer hjemme nå enn tidligere. Det spares også i hjemmet ved å kjøpe billigere mat. Spareånden finnes i alle lag av befolkningen – uansett inntekt og utdannelse, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring.


Utsetter innkjøp
Blant de spurte i Norge er det 9 prosent som har utsatt store innkjøp, for eksempel hvitevarer, og 8 prosent sier at de reiser mindre enn tidligere. 4 prosent lar bilen stå hjemme oftere enn før mens 3 prosent sier de reiser mer kollektivt.


2 prosent av de spurte forteller at de har mistet jobben mens bare 0,2 har vært tvunget til å selge hus eller leilighet.


På den andre siden er det hele 56 prosent som svarer at de ikke er påvirket i det hele tatt.

Personvernpolicy