Russisk milliardbot til Telenor

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: Scanpix</span>
Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: Scanpix

<pTelenor er i en domstol i Sibir dømt til å betale 11,6 milliarder kroner i erstatning til selskapet Farimex, som er en aksjonær i VimpelCom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen fra domstolen i Omsk i Sibir kom fredag. Telenor opplyser i en børsmelding at selskapet vil anke saken, og mener kravet om erstatning på vel 1,7 milliarder dollar, eller 11,6 milliarder kroner, er feil.

– Denne avgjørelsen er et alvorlig brudd på Telenors lovlige rettigheter og interesser som en strategisk investor i Russland. Vi vil fortsette å forsvare våre investeringer i VimpelCom med alle tilgjengelige juridiske midler, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen, leder av Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.

– Forsinket oppkjøp

Telenor har flere ganger hevdet at søksmålet er et urettmessig forsøk på å frarøve Telenors investeringer i Russland.

Farimex Products er et selskap registrert på De britiske jomfruøyene. Farimex hevder at Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom har forsinket oppkjøpet av den ukrainske mobiloperatøren Ukrainian Radio Systems (URS).

Ankesak

– Til tross for at kravet mot Telenor savner ethvert grunnlag og er lovstridig, innvilget retten delvis kravet fra Farimex, heter det i Telenors børsmelding.

Telenor eier 33,6 prosent av VimpelCom. I august i fjor ble det norske selskapet dømt til å betale 2,8 milliarder dollar, men dommen ble ifølge NA24 satt til side. Det er nå ankesaken som behandles i en rettsinstans i Omsk i Sibir. (©NTB)

Personvernpolicy