StatoilHydro må droppe milliard-investering på Troll

I 1995 startet Statoil å pumpe opp olje fra Troll B, et av Norges største oljefelt er dermed i produksjon. Oversiktsbilde av plattformen, med brennende gass-flamme.Foto: Tor Richardsen / Scanpix.
I 1995 startet Statoil å pumpe opp olje fra Troll B, et av Norges største oljefelt er dermed i produksjon. Oversiktsbilde av plattformen, med brennende gass-flamme.Foto: Tor Richardsen / Scanpix.

<pStatoilHydro kansellerer Troll-prosjekt for 3,8 milliarder kroner på grunn av lav oljepris og høye kostnader. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lave oljeprisen tvinger StatoilHydro til å droppe utbyggingsprosjekter på norsk sokkel. Nå reduseres Troll-prosjekt med 40 prosent.

Partnerne i Troll-lisensen har besluttet å kansellere delprosjektet for utskifting av produksjonsrør i gassbrønnene på Troll A, som var et av tre delprosjekter i den innleverte planen. Dermed faller kontrakter verdt omkring 3,8 milliarder kroner bort. Det opprinnelige investeringsbeløpet var på rundt 10 milliarder kroner, ifølge StatoilHydro.

Dette er den andre store kontrakten på kort tid som kanselleres. Tirsdag skrev DN Energi at ConocoPhillips kansellerer storkontrakt for bygging av 500-sengers hotell på Ekofisk-feltet.

Les mer: Dropper storkontrakt etter prisfall

For høye leverandørpriser

Bakgrunnen for kanselleringen av prosjektet er lavere oljepris og høyt kostnadsnivå. Utskifting av produksjonsrørene vil ifølge StatoilHydro bli revurdert for gjennomføring på et senere tidspunkt.

- Målsettingen med planen er å øke utvinningen av olje og samtidig maksimere verdien på gassproduksjonen, sier Hege Marie Norheim, direktør for Reserve- og forretningsutvikling på norsk sokkel.

Her er de to prosjektene som går videre som planlagt:

Gassinjeksjon på Troll

Gassinjeksjon i Troll Vest vil gi en økning av oljereservene på Troll med 17 millioner fat olje. Anlegget for gassinjeksjon vil som planlagt være på plass ved årsskiftet 2010/2011, ifølge StatoilHydro.

En ny rørledning for rikgass fra Troll A-plattformen til Kollsnes gassanlegg, inkludert modifikasjoner på Troll A og Kollsnes mottaksanlegg gjennomføres også som planlagt.

Les også: : Pest eller kolera for oljeleverandører

Personvernpolicy