Flere aksepterer forsikringssvindel

Forsikringssvindel gir deg en høyere forskringspremie. (Foto:Colourbox)
Forsikringssvindel gir deg en høyere forskringspremie. (Foto:Colourbox)

<pHalvparten av de spurte under 30 år aksepterer forsikringssvindel, viser en fersk undersøkelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På landsbasis aksepterer en av fire at det er greit å plusse på litt ekstra når det sendes inn krav etter en skade. 48 prosent av de spurte under 30 år har ingen skrupler med å oppgi for høye verdier. Det kommer i en fersk spørreundersøkelse som Opinion har gjennomført for Gjensidige Forsikring.


Soussjef og utreder Morten Singsaas ved Gjensidige Forsikring i Trondheim synes det er betenkelig at så mange sier at de aksepterer forsikringssvindler.


– Utviklingen går i feil retning. I 2005 svarte 29 prosent av de unge at slik svindel var helt i orden. Andelen har økt med hele 19 prosent på tre år, sier Singsaas til Adresseavisen.


Han mener undersøkelsen viser at det er et klart behov for forebygging. For at ikke slike holdninger skal feste seg, er det nødvendig med et tett samarbeid mellom skole, politi og ungdomsmiljø, mener han.


I fjor utbetalte Gjensidige 1,2 milliarder kroner. Selskapet avdekket godt over 200 millioner kroner i forsikringssvindel.


Ifølge Singsaas er forsikringskundene et speil på samfunnet for øvrig. Bankene og forsikringsselskapene baserer seg mer og mer på nettløsninger. Det er slutt på at kunden oppsøker sin kontaktperson, i stedet foregår kontakten på mail.


– Dette gir nok en større avstand, og enkelte synes det da blir lettere å falle for fristelsen til å svindle. Påfallende mange skader meldes på nettet utenom den tiden på døgnet som kan defineres som kontortid, fremholder Morten Singsaas.

Personvernpolicy