- Fantastisk av Hagen

Skotske Ann Marie MacCreath er fornøyd. Nå spør FrPs Carl I Hagen Dykkernemnda hvorfor MacCreath og hennes familie har fått avslått en søknad om kompensasjon etter deres avdøde far/ ektefelle. Foto: Ola Karlsen
Skotske Ann Marie MacCreath er fornøyd. Nå spør FrPs Carl I Hagen Dykkernemnda hvorfor MacCreath og hennes familie har fått avslått en søknad om kompensasjon etter deres avdøde far/ ektefelle. Foto: Ola Karlsen

<pCarl I Hagen blir takket av etterlatte dykkerdøtre etter at han i dag bestemte seg for å grave dypere i dykkersaken. - Fantastisk, sier skotske Ann Marie MacCreath.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå takkes Carl I Hagen av to dykkerdøtre for sitt initiativ ovenfor Dykkernemnda.

I går bestemte Fremskrittspartiets gruppestyre seg for å gå nok en runde om de utenlandske pionerdykkerne.

- Vi vil ta opp saken med Dykkernemnda, fortalte Hagen ABC Nyheter.

- Fantastisk. Jeg er takknemlig for at en mann i hans posisjon har tatt seg tid til å se på saken, sier skotske Ann Marie MacCreath.

- Jeg har aldri vært en FrP-velger, men i denne saken har de vært trofaste og på dykkernes side, sier Elin Lally fra Stavanger.

De to kvinnene mistet begge sine fedre på jobb i norsk sektor av Nordsjøen. Det skjedde med bare en måneds mellomrom i 1971. De to jobbet da på samme plattform, for det samme selskap og skal ha hatt noenlunde lik tilknytning til Norge og det norske trygdesystemet.

- Jeg håper dette kan bidra til at Ann Marie og hennes familie nå også får sin kompensasjon, sier Lally.

Carl I Hagen sitter selv i Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Han har tidligere vært en pådriver i saken og har vært med på å stille spørsmål til ansvarlig statsråd Dag Terje Andersen (Ap).

Nå vil han ta opp behandlingen av utenlandske pionerdykkere med Dykkernemnda. Hagen vil også spørre om hvor uavhengig nemnda har opptrådt og om vurderingen av dykkernes tilknytning til Folketrygden.

Nemndas flertall har valgt å tolke Stortingets vedtak fra 2004 på en snever måte, men Hagen er ikke sikker på at den vurderingen er riktig.

Dykkernemndas leder har tidligere anslått kostnadene ved en annen vurdering av søknadene til å kunne bli inntill en milliard ekstra.

- Men dette handler om rettferdighet, sier Carl I Hagen som heller ikke tror kostnadene vil bli så store.

Personvernpolicy