Pølsemaker Nei - konsernsjef Ja

Fokus Bank forskjellbehandler kunder i eiendomsfond.
Fokus Bank forskjellbehandler kunder i eiendomsfond.

<pBegge tapte stort på samme fond, men bare én fikk kompensasjon av Fokus Bank. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsernsjef i legemiddelfirmaet H. Lundbeck, Stig E. Paulsen, truet med å bytte bank da han så sin private investering på 1,4 millioner kroner i eiendomsfondet Aberdeen Norge II nær bli halvert.

Mens andre kunder fikk nei, fikk Paulsen så god kompensasjon fra Fokus Bank at han ble, skriver Dagens Næringsliv.

-Her har grådigheten vært altfor stor. Når du plutselig taper så mye penger kan det ikke kalles moderat risiko. Jeg føler at jeg ikke har fått den informasjonen jeg skulle ha fått, sier Stig E. Paulsen (55) til DN.

Opprørt
Dette står i sterk kontrast til andre av bankens kunder som har foretatt den samme investeringen etter råd fra Fokus Bank. DN skrev lørdag for to uker siden om pølsemaker Erik Michelsen (79), hans bror og sønn som investerte fem millioner kroner i samme fond etter å ha blitt lovet «lav til moderat risiko» av Fokus Bank.

Les også: Formuen halvert i Fokus-fond

De tre familiemedlemmene er kraftig opprørt etter å ha fått høre at andre kunder som har gjort en tilsvarende investering i Aberdeen Norge II har fått tilbud om et hemmelig forlik med Fokus Bank om full kompensasjon.

- Jeg har hørt at andre kunder i samme fond har fått tilbud om å få tilbakebetalt hele sitt tap. Banken bør behandle folk likt. Det går ikke an å betale til noen, og ikke til andre, sier Stein Michelsen.

Taus
Kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank sier banken «ikke på noe tidspunkt har tilbudt eller inngått en avtale om erstatning eller økonomisk kompensasjon med bakgrunn i investeringer i et produkt».

- Det vi kan gjøre er å jobbe enda tettere på kundene for å maksimere fremtidig avkastning. Hvis de oppfatter det som en kompensasjon så er vi selvfølgelig glade for det, sier Langli til DN.

Les også: DnB NOR betaler erstatning etter feil

Les også: Fullstendig innelåst i eiendomsfond

Personvernpolicy