Enighet om stimuleringspakken i USA

USAs president Barack Obama i det hvite hus. Foto: Scanpix.
USAs president Barack Obama i det hvite hus. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFolkevalgte fra begge kamre i Kongressen i USA har inngått et kompromiss med president Barack Obamas administrasjon om stimuleringspakken for USAs økonomi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kunngjorde Senatets flertallsleder Harry Reid onsdag. Pakken vil få en kostnadsramme på 789 milliarder dollar (5.340 milliarder kroner). Ifølge Reid kan forslaget bli sendt til votering i Kongressen allerede torsdag.

Den republikanske senatoren Susan Collins sier at om lag 150 milliarder dollar vil gå til utbygging av infrastrukturen i USA.

Forhandlerne har ifølge Reid lyktes i å «bygge bru» mellom de to versjonene av stimuleringspakken som er vedtatt i Senatet og i Representantenes hus.

Senatets versjon hadde en kostnadsramme på 838 milliarder dollar, mens den versjonen som ble vedtatt i Representantenes hus, hadde en kostnadsramme på 820 milliarder dollar.

Pakken skal stimulere til vekst i den amerikanske økonomien, og målet er at det skal bli skapt 3,5 millioner nye arbeidsplasser. Mer enn en tredel av midlene i stimuleringspakken vil gå til skattelette.