Lønnsbrems i Rosenborg

LØNNSBREMS: Per Ciljan Skjelbred og de andre Rosenborg-spillerne må belage seg på at lønnsbetingelsene ikke blir bedre selv om de forlenger kontraktene sine. (Foto: Scanpix)
LØNNSBREMS: Per Ciljan Skjelbred og de andre Rosenborg-spillerne må belage seg på at lønnsbetingelsene ikke blir bedre selv om de forlenger kontraktene sine. (Foto: Scanpix)

<pRosenborg-konsernet fikk et underskudd på 3,9 millioner i fjor. Nå skal lønnskostnadene i klubben kuttes.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om
Rosenborg på Startsiden.

De siste årene har lønnskostnadene i RBK steget kraftig. Men nå settes bremsen på.

– I 2009 vil det ikke bli noen nyansettelser i administrasjonen. Og i tillegg har du normale tilpasninger som ved at folk som slutter ikke vil bli erstattet. Vi ønsker å være forsiktige, forteller styreleder Terje Svendsen til Adresseavisen.

Også spillerne i Rosenborg-stallen vil merke at lønnsfesten i norsk fotball trolig går mot slutten.

– Ved forlengelse av kontrakter vil det ikke være aktuelt å gi spillerne noen lønnsøkning. I bestefall vil de få betingelser de har i dag, sier Roar Munkvold, leder for økonomi og finans i RBK.

Det er uvanlig at spillere som forlenger kontraktene sine ikke får bedre lønnsbetingelser. Men på grunn av vanskelige økonomiske tider mener Svendsen det er nødvendig med tiltak.

– I Rosenborg har vi ikke hatt noen lønnsfest. Men vi er nødt til å se på kostnadene, som enhver annen virksomhet. Og vi er i gang med kostnadsbesparende tiltak, forteller Svendsen.

I regnskapet for 2008 fikk RBK-konsernet et underskudd på 3,9 millioner kroner. Det er 2,7 millioner svakere enn budsjettert. Svikt i billettinntekter, sponsorinntekter, reforhandling av kontrakter og spillerkjøp bidro til et svakere resultat enn forventet. Styreleder Terje Svendsen er likevel brukbart fornøyd med den økonomiske situasjonen. (©NTB)