Meny

- Bankene må godta at staten stiller krav

- Bankene må godta at staten stiller krav

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen sier at bankene pent må finne seg i at staten knytter betingelser til en kapitalinnsprøytning på kanskje flere titalls milliarder kroner.

– Jeg oppfordrer bankene til å slå inn på et mer konstruktivt spor og ikke bare terpe på at de ikke godtar krav. Staten utsetter tross alt skattebetalernes penger for risiko ved å stille dem til rådighet for bankene. Men vi må se helheten i kredittpakken før vi utformer kravene, sier Jensen til NTB.

Hun mener det er vanskelig i dag å si akkurat hvor stor pakken skal være, det er snarere viktig at den er fleksibel over tid. Regjeringen var varslet at kredittpakken blir lagt fram 9. februar.

– Høringen Frp holdt tirsdag, viser at banknæringen har en felles oppfatning om at staten må tilføre kapital uten å få en tilsvarende økning i eierandeler. At frisk kapital er nødvendig synes uomtvistelig, selv bankene erkjenner nærmest total utlånstørke. Og ut fra en rimelighetsbetraktning er det derfor naturlig å stille noen krav til bankene, sier Frp-formannen.

Hun regner med at regjeringen tar kontakt med opposisjonen en av de nærmeste dagene for å sondere terrenget, men forventer ikke noen tett dialog på grunn av kredittpakkens børssensitive karakter.

– Av høyst forståelige grunner er ikke dette en type opplysninger som regjeringen og bankene vil strø om seg med, sier Jensen. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus