Meny

Enklere å prute på boliglånet

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du bytte bank med noen tastetrykk.

Bare seks prosent har byttet hovedbank det siste året, og det er like mange som de siste par årene, viser nye tall.

Les saken: Fortsatt få kunder som bytter bank

Men i dag lanseres en tjeneste som kan få fart på utroskapen blant bankkundene.

- Enklere å bytte

Fra før har Finansportalen.no oversikt over bankenes produkter og priser i sine barometre.

I dag lanserer portalen også «Bytte Bank», et verktøy som gjør forbrukerne i stand til å sette i gang forhandlinger med bankene på bakgrunn av informasjonen i barometrene mens de sammenlikner tilbud.

Les også
Slik får du låne mer
Slik kan du utnytte rentekuttet
- Best å kombinere fast og flytende boligrente

- Dette gjør det enklere for kunder å bytte bank, noe som vil være positivt for konkurransen mellom bankene, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Lettere å utnytte konkurransen

- Dette gjør det lett for kundene å utnytte konkurransen mellom bankene. Og gjør det lett for ivrige banker å skaffe seg ny kunder, sier redaktør og daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.no.

Samtidig som man sammenlikner tilbud og er i sammenligningsmodus, kan man henvende seg direkte til bankens mottaker apparat og be om bytte av bank, tilbud eller sette i gang forhandlinger om betingelser.


Les hele saken: Bankene strammer inn


Ifølge både banker og analytikere har det blitt litt vanskeligere å få boliglån. Derfor ønsker vi å høre om folk får ulike lånetilbud fra ulike banker.

Varierer det hvor stort boliglån du får tilbud om? - kontakt oss her!

- Det er vanskelig for folk flest å forhandle med egen bank. Dette blir mye enklere med Finansportalens nye løsning. Med den nye løsningen får forbrukeren vite like mye som banken om hva som lønner seg. Det er bra for konkurransen mellom bankene siden flere forbrukere vil se at det er ganske lett å bytte bank. Det betyr mer makt til forbrukerne og mindre muligheter for at de betaler for mye for tjenestene, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus