Åpen for alle - alltid

Tusener av industriarbeidere mister jobben

Røyken driver over stålkonsernet Corus' anlegg i Teesside i Nord-England. Corus varslet mandag oppsigelse av 3.500 av sine ansatte rundt om i verden, blant dem 2.500 i Storbritannia. Amerikanske Caterpillar, som lager anleggsmaskiner, varslet samme dag at selskapet vil si opp 20.000 ansatte på verdensbasis. (Foto: Nigel Roddis, SCANPIX/REUTERS)
Røyken driver over stålkonsernet Corus' anlegg i Teesside i Nord-England. Corus varslet mandag oppsigelse av 3.500 av sine ansatte rundt om i verden, blant dem 2.500 i Storbritannia. Amerikanske Caterpillar, som lager anleggsmaskiner, varslet samme dag at selskapet vil si opp 20.000 ansatte på verdensbasis. (Foto: Nigel Roddis, SCANPIX/REUTERS)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDen globale finanskrisen fortsetter å koste industriarbeidere jobben. Lavere virksomhet i bygg og anlegg slår ut i mindre behov for arbeidskraft.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske Caterpillar, som lager anleggsmaskiner, varslet mandag at selskapet vil si opp 20.000 ansatte på verdensbasis. Den indiskeide stålprodusenten Corus kunngjorde at 3.500 av deres folk rundt om i verden må gå, blant dem 2.500 i Storbritannia.

Caterpillar fikk sin fortjeneste redusert med nesten en tredel i fjerde kvartal i fjor, sammenlignet med samme periode året før. I tillegg til at ansatte må gå, kuttes det nå kraftig i bonuser og andre utbetalinger.

Corus går til oppsigelser som ledd i et omfattende spareprogram.

– Vi forstår at Corus har problemer, men før tidene forverret seg, tjente selskapet svært gode penger, sier Derek Simpson i det britiske fagforbundet Unite.

De ansatte har støttet Corus i tykt og tynt, og nå forventer de at selskapet hjelper dem, sa Simpson mandag.

Storbritannias statsminister Gordon Brown beklaget oppsigelsene og lovet de som blir oppsagt hjelp til å finne nytt arbeid. (©NTB)