Eksportrekord for femte år på rad

EKSPORTERES: Laks  fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i  Portugal. (Foto:  Lise Åserud  / SCANPIX)
EKSPORTERES: Laks fra Norge i Continente Colombo supermarked i Lisboa i Portugal. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

<pEksporten av norsk fisk og sjømat passerte i fjor 39 milliarder kroner, en økning på 2,3 milliarder fra året før, viser nye tall fra Eksportutvalget for fisk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er femte år på rad at det settes ny rekord i sjømateksporten. Russland og Frankrike er fortsatt de to største enkeltmarkedene for norsk sjømateksport. Eksporten til Russland var på 4,05 milliarder kroner, en økning på 407 millioner i forhold til 2007. Eksporten til Frankrike var nesten like stor og endte på 4,04 milliarder kroner.

EFF-tallene viser også at volumet økte med 7 prosent til 2,3 millioner tonn sjømat.

– Fjoråret var et år med god etterspørsel og gode priser. Sjømatproduktene har stått seg godt på tross av finanskrisen. På slutten av året ser vi nye utfordringer der også deler av sjømatnæringen vil få behov for kreditter. Vi tror at finanskrisen også vil slå inn i deler av næringen, sier administrerende direktør Terje Martinussen i Eksportutvalget for fisk til NTB.

Personvernpolicy