Varsler økt bruk av oljepenger

Jens Stoltenberg vil bruke oljepenger i kampen mot finanskrisen. Foto: Scanpix
Jens Stoltenberg vil bruke oljepenger i kampen mot finanskrisen. Foto: Scanpix

<p– Regjeringen vil bruke vesentlig mer oljepenger enn det handlingsregelen tilsier i år for å dempe virkningene av finanskrisen, varslet statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han talte på NHOs årskonferanse onsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er motkonjunkturpolitikk, og det kommer vi til å bruke nå. Vi skal bruke mer enn 4 prosent av den forventede avkastningen av oljefondet i 2009 når vi legger fram tiltakspakken 26. januar, sa Stoltenberg på tampen av sin tale.

Statsministeren sier at regjeringen vurderer tiltak på skattesiden.

– Vi vil ikke utelukke det. Vi kan gjøre mye ved å bevilge mer penger til bygg og anlegg, som er tiltak som virker raskt. Men ikke alle kan pusse opp skoler og bygge veier, sa Stoltenberg under konferansen som holdes i Operaen.

Han sa også at tiltakene skal virke raskt og være midlertidige. (©NTB)

Personvernpolicy