Jagland lover innsyn i gullpensjonene

INNSYN: Jagland lover at rapporten om pensjonsordningen for stortingspolitikere skal være tilgjengelig for alle. (Foto: Scanpix)
INNSYN: Jagland lover at rapporten om pensjonsordningen for stortingspolitikere skal være tilgjengelig for alle. (Foto: Scanpix)

<pStortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) lover fullt innsyn i granskingen av stortingspolitikernes gullpensjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag skal ekspertutvalget som har gransket stortingspolitikernes gullpensjoner legge fram sin rapport. Rapporten blir da overlevert til Stortingets presidentskap. Jagland lover at rapporten skal være tilgjengelig for alle, skriver Dagsavisen.

– Når vi får rapporten skal vi drøfte den i presidentskapet og deretter informere offentligheten. Mest mulig skal offentliggjøres, sier Jagland.

Han sier imidlertid at presidentskapet kan bli nødt til å holde enkelte ting tilbake av personvernhensyn. Utvalget har nemlig fått spesialinnsyn i personopplysninger hos ligningsmyndighetene og Nav.

Jagland forventer at alle sider av saken er grundig belyst i saken.

– Det er derfor vi ba utvalget gjøre jobben. Jeg forventer en uhildet gjennomgang, sier Jagland.

Utvalget ledes av professor Asbjørn Kjønstad. Arbeidet består av en gjennomgang av utbetalinger av pensjon etter Stortingets regelverk de ti siste årene. Stortingspensjonistene har vært inne til samtaler. En av dem er tidligere miljøvernminister og Ap-topp Thorbjørn Berntsen. Han er en av de seks tidligere stortingspolitikerne som Riksrevisjonen mener har fått for mye pensjon.

De andre pensjonerte politikerne som Riksrevisjonen mener har fått for mye pensjon, er Magnus Stangeland (Sp), Anders Talleraas (H), Kjell Magne Bondevik (KrF), Erik Dalheim (Ap) og Hallgrim Berg (H). (©NTB)

Personvernpolicy