Endelig over

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">EN LITEN OPPTUR:</span> Oslo Børs har falt 55 prosent i år. Men det er lyspunkter på årets siste handelsdag.
EN LITEN OPPTUR: Oslo Børs har falt 55 prosent i år. Men det er lyspunkter på årets siste handelsdag.

<pBørskommentar: Et grusomt børsår ble avsluttet med en pen opptur siste handelsdag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste investorene på Oslo Børs er nok glade for at børsåret 2008 er gått over i historien. Med en nedgang i hovedindeksen på 54 prosent siden starten på året, er det liten grunn til å sprette champagnekorkene i morgen. Enorme verdier har gått tapt for investorene.

En rekke børslokomotiver har fremstått som dressiner det siste året. StatoilHydro har mistet nesten en tredel av sin verdi, mens Renewable Energy Corporation må tåle at tre firedeler av markedsverdien er barbert bort.

Noen små gullegg var det likevel på børsen i løpet av året som gikk.

Les også: Årets ni gullklumper

Retter blikket fremover

- Vi skal ikke bruke tid på å oppsummere året som er gått. La oss heller rette blikket fremover. Vi ønsker våre lesere et Godt Nytt År. Det blir nok ganske turbulent til å begynne med, men forhåpentligvis bedre etterhvert, skriver senioranalytiker Erik Bruce i Nordea i dagens morgenrapport.

Det synet er nok talende for de fleste som har hatt penger plassert i aksjer det siste året.

Les også: Det verste året på 20 år

God klatrer

Dagens vinner ble tungløftselskapet Fairstar Heavy Transport, som steg 33,33 prosent til syv kroner. Så sent som lille julaften stengte denne aksjen på 3,51 kroner. Den siste måneden er aksjen opp nøyaktig 100 prosent.

Oppgangen kommer etter at Louis Dreyfus Offshore Services lille julaften kjøpte 7.676.471 aksjer i selskapet til kurs fem kroner og 20.000 aksjer til 3,486 kroner, og dermed har 23,3 prosent av aksjene i selskapet. Louis Dreyfus hadde ikke aksjer i selskapet før dette kjøpet.

I dag melder Torghatten Trafikkselskap at selskapet mandag kjøpte 78.000 Fairstar Heavy Transport-aksjer til kurs 5,08 kroner. Ny beholdning er 5,95 millioner aksjer, eller 18,04 prosent.

Les også: Slik gjør du deg uunnværlig

Lite oljefall

Et fat nordsjøolje med levering i februar kostet 39,45 dollar, ned 1,47 dollar fra igår, da handelen på oslo Børs stengte.

StatoilHydro steg 0,71 prosent til 130,9 kroner.

Av de mest ti omsatte aksjene på børsen i dag var det kun Frontline som ikke klarte å unngå røde tall. Oljetankeren falt 3,61 prosent til 200 kroner.

Både Seadrill og Aker Solutions hadde en sterk avslutning på året. Riggselskapet Seadrill steeg 7,83 prosent og endte året med en aksjekurs på 55,10 kroner. Aker Solutions steg 7,40 prosent til 45 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 2,23 prosent til 225,48 poeng.

Personvernpolicy