Kan bli kostbart å flytte boliglånet

Kan bli kostbart å flytte boliglånet
Kan bli kostbart å flytte boliglånet

<pUsikkerhet rundt rentesettingen gjør det vanskelig å finne frem til de beste og billigste banktilbudene, skriver Dagens Næringsliv.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskjellen mellom bankenes betingelser er store, både på utlån- og innlånssiden, men tempoet i renteendringene er også ulikt, og det gjør det vanskelig å få oversikt over rentetilbudene i de enkelte bankene.


Les også: Bankene følger etter

Hvilke banker som til enhver tid ligger øverst på rentebarometrene varierer stort sett fra uke til uke. Bare en av bankene som hadde de beste betingelsene på flytende boliglån for seks uker siden, er fortsatt med på listen over de 20 beste tilbudene ifølge Finansportalen.no, som har til hensikt å gjøre det enklere for kundene å velge bank.

Å bytte bank ut fra listeplasseringene er likevel vanskelig. En bankkunde som for eksempel byttet til BNbank (nå Glitnir Bank) i januar i år, og da fikk en av landets beste renter, må frem til 23. januar leve med en rente som ligger mer enn ett prosentpoeng høyere enn de beste rentene på dagens barometer, ifølge DN.

Gebyrer ved bankbytte

Å bytte bank er i tillegg hverken tids- eller kostnadsfritt. Den nye banken trenger for det første dokumentasjon på inntekt og sikkerhet, og du må mange steder betale et etableringsgebyr på mellom 500 og 1500 kroner. Noen tar også et depotgebyr i forbindelse med utarbeidelsen av sikkerhetsstillelsen. Et tinglysningsgebyr på 215 kroner kommer på toppen. Noen banker tar også ekstra betalt hvis det knytter seg kostnader til behandling av pantobligasjon i borettslag.

- Det er ikke sikkert at det mest lønnsomme alltid vil være å bytte bank, men forbrukere kan også bruke barometre som finansportalen.no til å forhandle om bedre priser i sin nåværende bank, sier daglig leder i Finansportale, Elisabeth Realfsen til DN.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus