Børskommentar:

Gir gass fra start

<pOslo Børs ser til USA og ikke til Asia for signaler onsdag morgen. Troen på et saftig rentekutt også her gir et hopp.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var euforiske tilstander på børsene i USA etter at renten over dammen ble kuttet til 0,25 prosent.

Les også: Jubel på Wall Street

Men siden lykkefølelsen ikke har latt seg oversette til Asia er det vanskelig å spå hvilken effekt dette vil ha på det norske markedet.

Les også: Null jubel på Tokyo-børsen

- Det var bra i USA igår, men ikke så bra i Asia, så vi er litt usikre her, sier meglersjef Ståle Bjørnstad i Handelsbanken Capital Markets til DN.no.

Markedet er langt mer optimistiske enn det Bjørnstad forutså og rett etter åpning spretter hovedindeksen mer enn to prosent. Mye av oppgangen skyldes nok at markedet priser inn et saftig rentekutt senere i dag.

Bjørnstad fester blikket litt lenger frem. Det er rentebeslutningen klokken 14.00 som kan gi dagens sterkeste signal.

- For en gangs skyld er det spennende å se hva som skjer med den norske renten. Normalt har ikke den noe å si for aksjemarkedet, der er det den amerikanske som er viktig. Men denne gangen kan den få betydning, sier Bjørnstad.

Les også: Venter på Norges Bank

- Svakt opp

Han tror det er mulig for hovedindeksen å stige noe mer før Norges Bank kommer med sin offentliggjøring.

- Det kan åpne svakt opp her, så får vi se hvordan det utvikler seg. Det er ingen spesielle nyheter i dag bortsett fra det amerikanske rentekuttet, utdyper meglersjefen.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 47,29 dollar, opp 2,79 dollar etter at kontrakten er byttet fra januar til februar over natten. Den amerikanske oljeprisen, som fortsatt gjelder levering i januar er opp beskjedne 0,03 dollar til 44,21 dollar.

StatoilHydro er på 2,52 prosent til 113,80 kroner. Riggselskapet Seadrill er også blant dagens spenstigste med en oppgang på 4,66 prosent til 60,70 kroner.

Les alle dagens aksjetips her!

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 2,26 prosent til 222,18 poeng på tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus