- Forundret over NHOs skattekrav

RISTER PÅ HODET: LO-leder Roar Flåthen har vanskelig for å forstå hvordan NHO kan ta til orde for skattekutt, samtidig som organisasjonen ber om statlige investeringer for å styrke privat sektor. FOTO: Scanpix
RISTER PÅ HODET: LO-leder Roar Flåthen har vanskelig for å forstå hvordan NHO kan ta til orde for skattekutt, samtidig som organisasjonen ber om statlige investeringer for å styrke privat sektor. FOTO: Scanpix

<p– Jeg er forundret over at NHO vil svekke offentlige budsjetter og gå for skattelettelser, sier LO-leder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NHO advarer mot økt offentlig forbruk og mener skattelettelser er nødvendig for å møte finanskrisen. LO-leder Roar Flåthen er ikke imponert.

– Det er viktig å styrke offentlige budsjetter for å holde flest mulig i arbeid. Gjennom offentlige budsjetter kan vi rehabilitere skoler og offentlige bygg, holde veiene ved like og satse på jernbanen. Det er også gjennom offentlige budsjetter vi kan gjøre noe for industrien, sier Flåthen til NTB.

Han sier han har problemer med å forstå hvordan NHO kan ta til orde for skattekutt, samtidig som organisasjonen ber om statlige investeringer for å styrke privat sektor.

Flåthen forundret over NHOs skattekrav, sier han.

I et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) medgir NHO at et økt offentlig forbruk vil gi en umiddelbar sysselsettingseffekt. Men organisasjonen advarer mot et slikt grep fordi det er krevende å reversere og «uheldig for verdiskapningen i et lengre perspektiv». (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus