Over 3.000 mister jobben i Electrolux

MÅ GÅ: Hvitvareprodusenten Electrolux skal redusere antallet ansatte med over 3.000. Her fra hovedkontoret i Stadhagen i Stockholm. (Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX)
MÅ GÅ: Hvitvareprodusenten Electrolux skal redusere antallet ansatte med over 3.000. Her fra hovedkontoret i Stadhagen i Stockholm. (Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX)

<pHvitevaregiganten Electrolux nedbemanner med over 3.000 ansatte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig opplyser selskapet at det ikke kommer til å nå sine mål dette året. Det skyldes en kraftig svekkelse av etterspørselen i de to siste ukene av november og begynnelsen av desember – særlig i Nord-Amerika og Europa.

Nedbemanningen skal skje i løpet av de neste to ukene og i 2009. Kuttene vil ramme arbeidstakere over hele verden, også i Sverige, der selskapet har sitt hovedkontor.

– Det kommer også til å påvirke den svenske virksomheten, men nøyaktig hvor mye er for tidlig å si. I Sverige blir det flere i administrasjonen enn blant arbeiderne som må gå, sier selskapets pressesjef Anders Edholm.

Tidligere i høst varslet Electrolux at drøyt 500 ansatte ved selskapets anlegg i Mariestad og 51 i Ljungby blir delvis permittert på grunn av produksjonsstopp.

Selskapet har dessuten vedtatt at en del av virksomheten skal flyttes til lavkostnadsland. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus