Frp vil fjerne 100 nettselskaper

<pNorge har nærmere 140 nettselskaper. Det er for mange, mener Fremskrittspartiet, som mener problemene i strømnettet kan løses ved å fjerne 100 av selskapene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Vi bør kunne klare oss med 40 nettselskaper, i stedet for dagens 140. De mange små selskapene drives lite effektivt, og sammenslåinger vil gi stordriftsfordeler, sier Frps miljøpolitiske talsmann Tord Lien til Nationen.

Han mener større regionale nettselskaper vil bidra til å jevne ut forskjellene i nettleie og gi større investeringer i nettet.

– Jo større enheter, jo flere er det å dele på regningene. Derfor blir det også lettere å bygge ut kapasiteten i nettet, sier Lien. Han viser til at det i Frankrike bare er ett nettselskap.

Men Liens forslag er ikke helt i tråd med Senterpartiets syn.

– Problemet i dag er at de som betaler gildet, ikke nødvendigvis får del i nytten og inntektene fra utbedringen. I stedet for en stor debatt om strukturen av nettselskaper, må vi lage ordninger og sikre kapital som gir mer investeringer i nettet. Et stort nettselskap er ingen garanti for at selskapet vil bygge ut flere strømlinjer, sier Sps energipolitiske talsmann Erling Sande.

Han foretrekker en endring av systemet slik at både små og store nettselskaper kan få anledning til å investere i bedre nettkapasitet.

– Hvis to selskaper hver for seg ikke vil investere i bedre nettkapasitet, så vil det ikke hjelpe stort om Frp slår dem sammen til ett stort, sier Sande. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus