Fornøyd med sykehotellet

Ved neste årsskifte skal det meget omstridte sykehotellet ved Rikshospitalet HF i Oslo, stå ferdig. Nå aksepterer Stortinget håndteringen av den vanskelige saken. Foto: Truls Steinung
Ved neste årsskifte skal det meget omstridte sykehotellet ved Rikshospitalet HF i Oslo, stå ferdig. Nå aksepterer Stortinget håndteringen av den vanskelige saken. Foto: Truls Steinung

<pStortinget aksepterer nå myndighetenes håndtering av det omstridte sykehotellet. - Vi har nå fokus på å ferdigstille sykehotellet, sier sykehus-eierne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en offentlig høring og et senere skifte av helseminister aksepterer nå Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité behandlingen av det meget omstridte sykehotellet i Oslo.

I går la de sin siste hånd på en innstilling som baserer seg på informasjon fra Helse Sør-Øst (HSØ) og departementet.

På Hamar, der ledelsen av Helse Sør-Øst sitter, kan man nå si seg fornøyd.

- Vi konstaterer at flertallet i kontroll- og konstitusjonskomiteen gir støtte for løsningen som er funnet for realiseringen av et sykehotell på Rikshospitalet. Flertallet i komiteen mener i innstillingen at de vesentligste spørsmålene i denne saken nå er besvart, sier Gunn Kristin Sande som er kommunikasjonsdirektør i Helse Sør-Øst RHF

Komiteens flertall (Ap, H, SV og SP) følger den eksterne rapporten som KPMG utarbeidet på oppdrag fra HSØ. Her legges ansvaret for bygge-bruduljene på tidligere administrerende direktør, Åge Danielsen. Han ønsker ikke å kommentere komiteens innstilling.

Bygges ferdig

For tiden arbeides det hardt for å få sykehotellet ferdig. Det skjedde etter at Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) bevilget 110 millioner kroner ekstra og Kreftforeningen ble med på byggingen.

- Vi er glade for at vi fant en løsning på sykehotellsaken i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og Kreftforeningen. Løsningen er god både for pasientene og for kreftbehandlingen i Norge. Vi har nå fokus på å ferdigstille sykehotellet til beste for alle parter, sier Sande.

Kommunikasjonsdirektøren vil ikke svare på spørsmål om hun tror sykehotell-saken nå kan legges død:

- Det tror jeg ingenting om. Det vi er opptatt av er å ferdigstille sykehotellet til beste for kreftpasientene!

Tidligere denne uka kunne ABC Nyheter fortelle at HSØ i lengre tid hadde ønsket å fjerne Åge Danielsen fra stillingen som administrerende direktør. Men heller ikke den siden av saken ønsker Sande å ytre seg om:

- Vi har ingen ytterligere kommentarer til oppslaget hos dere, sier hun.

Se også:

- Jaktet på feil hos ham, ABC-TV

Ønsket lenge å bli kvitt ham, ABC Nyheter

Støttet direktøren, ble fjernet, ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus