Eieren av Los Angeles Times konkurs

KONKURS: Amerikansk mediegigant, som blant annet eier Los Angeles Times, søker om konkursbeskyttelse. (Foto: Scanpix)
KONKURS: Amerikansk mediegigant, som blant annet eier Los Angeles Times, søker om konkursbeskyttelse. (Foto: Scanpix)

<pDen amerikanske mediegiganten Tribune Company, som eier aviser som Los Angeles Times og Chicago Tribune, søker om konkursbeskyttelse.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedriften har opparbeidet seg en gjeld på 13 milliarder dollar blant annet som følge av sterkt fallende annonseinntekter og store utgifter da selskapet ble overtatt av eiendomsinvestoren Sam Zell.

Konkursbegjæringen illustrerer vanskene som amerikanske aviser gjennomlever som følge av den økonomiske krisen og framveksten av internett.

I en erklæring sier Tribune Company at bedriftens aviser og TV-kanaler skal fortsette å operere som vanlig mens reorganiseringen foregår.

Avisa selv melder at den har planer om å låne 225 millioner dollar med sikkerhet i det nybygde hovedkvarteret på Manhattan.

Tribune Company er USAs nest største avisutgiver i inntekter og tredje største i opplag.

Tribune Company eier også aviser som Baltimore Sun, Orlando Sentinel, Hartford Courant og andre, 23 TV-kanaler, kabelstasjonen WGN og baseballaget Chicago Cubs. Avisa Newsday ble solgt i fjor for å skaffe kontanter.

Ifølge Fortune er New York Times den neste avisa som kan få problemer. Den respekterte storavisa kan få problemer med å betale neste avdrag i mai på sin store gjeld på 400 millioner dollar. (©NTB)

Personvernpolicy