Fremdeles null lønn i Notar

Mange ansatte i eiendomsmeglerkjeden Notar fikk ikke utbetalt lønn fredag fordi hovedbankforbindelsen Nordea stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Mange ansatte i eiendomsmeglerkjeden Notar fikk ikke utbetalt lønn fredag fordi hovedbankforbindelsen Nordea stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden. Foto: Knut Falch / SCANPIX

<pLedelsen i eiendomsmeglerkjeden Notar hadde fredag kveld et ekstraordinært styremøte etter nyheten om at lønnen til ansatte har uteblitt. Foreløpig er det ikke klar noen løsning.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Trine Andersen og Fredrik Grønningsæter): – Vi vil jobbe videre gjennom helgen og forfølger løsningsmuligheter. Søndag kveld skal vi ha et nytt møte. Det primære målet er å komme i en situasjon slik at vi får betalt ut lønn til ansatte. Deretter vil vi prøve å skape en finansiell plattform som kan sikre videre drift, sier administrerende direktør Geir G. Hantveit til NTB etter fredagens krisemøte.

Fredag morgen ble det klart at hovedbankforbindelsen Nordea stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden. Dermed fikk rundt 30 av selskapene i Notar-gruppen akutte likviditetsproblemer, noe som førte til umiddelbar stans i lønnsutbetalingene til de ansatte.

Les også: Notar klarer ikke betale ut lønn

Pengeproblemene skal ha kommet overraskende på Notar.

– Likviditetsutfordringene var vi jo klar over, men den likviditetsskvisen vi nå har kommet i, kom overraskende, sa Hantveit til NTB fredag ettermiddag.

Betalingsproblemene omfatter rundt 200 personer.

Kan bli flere nedskjæringer

I slutten av oktober meldte Notar om kraftige nedskjæringer i meglerstaben. 26 meglerkontorer skal legges ned. Disse kommer i tillegg til 18 kontorer som er lagt ned tidligere i år.

– Mange meglerkontorer har gått med tap. Vi legger derfor ned ulønnsomme kontorer og satser på dem som har vist at de kan tjene penger også i et tøft marked. Det er en trist beskjed vi ga noen av våre medarbeidere, men det er vår plikt overfor både eiere, ansatte og kunder å tilpasse virksomheten til virkeligheten, sa Hantveit i oktober.

Notar vil etter de planlagte nedskjæringene ha 58 meglerkontorer, hvorav 45 i Norge og 13 i Sverige.

– Vi er midt i en prosess hvor vi legger ned meglerkontorer. Dessverre er nå flere selskaper rammet etter at Nordea droppet kreditten, sier Hantveit.

Han ble i løpet av fredag kontaktet av mange fortvilede og forbannede ansatte som har vært urolig for hva som nå skjer. Etter samtaler med banken gjennom dagen åpnet Nordea kontoene for åtte til ti av de rammede selskapene. Deres ansatte vil få lønn mandag.

Akutte problemer

Notar-kjeden består av en rekke selvstendige aksjeselskaper, der Ekko Eiendom er hel- eller deleier av mange av Notar-selskapene.

– Vi har likviditetsproblemer, og de har akselerert som følge av at finanskrisen har gitt bortfall av en vesentlig del av omsetningen, sa styreleder Per Christian Voss i Ekko Eiendom til DN.no fredag.

Om konkurs er ett av alternativene som ble drøftet under det ekstraordinære styremøtet fredag kveld, vil ikke Hantveit kommentere.

– Vi har noen konkrete ideer og håper å informere våre ansatte om en god løsning på mandag, sier Hantveit. (©NTB)

Personvernpolicy